Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Izstāde „Manas mitrās mājas" un seminārs Dabas muzejā

EasyGet.lv, 25.01.2013. 10:00

Pasaules mitrāju dienu Latvijas dabas muzejs šoreiz atzīmēs ar diviem notikumiem. 1. februārī tiks atklāta Gaujas nacionālā parka fonda Igaunijas – Latvijas projekta "Atpakaļ dabā" ietvaros izveidotā izstāde „Manas mitrās mājas", kas muzejā būs apskatāma līdz 10. martam. Savukārt 5. februārī plkst. 11.00 notiks sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi rīkots seminārs „Ūdensrūpe – 2013", informē Latvijas Dabas muzeja Komunikācijas nodaļa.

Izstāde „Manas mitrās mājas" veltīta mitrājiem, to vērtībām un saudzēšanai. Tā vēsta par mitrājos sastopamajām dzīvajām radībām un augiem, kā arī par to nozīmīgo lomu cilvēka dzīvē. Izstādes galvenā varone ir vardīte Jete, kas apciemo dažādus mitrāju iemītniekus, kuri savukārt stāsta par savu dzīvi šajā ekosistēmā.

Projekta „Atpakaļ dabā" mērķis ir ar dažādiem vides izglītības pasākumiem sekmēt sabiedrības interesi un izglītošanos par dabas aizsardzības jautājumiem. Projekts īstenots Igaunijas – Latvijas Pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.

Otrdien, 5. februārī plkst. 11.00 Dabas muzejā notiks Dabas aizsardzības pārvaldes organizēts seminārs, kas veltīts Starptautiskajai mitrāju dienai. Aicinām ikvienu interesentu apmeklēt semināru un atskatīties uz iepriekšējā gadā paveikto mitrāju funkcionalitātes uzlabošanā, uzzināt par Latvijā izmantotajām tālizpētes metodēm ūdens resursu novērtēšanā, kā arī piedalīties diskusijās par turpmāk veicamajiem darbiem. Seminārs tiek rīkots šī gada Starptautiskās mitrāju dienas tēmas „Mitrāji uzņemas rūpes par ūdeni" ietvaros.

Pasaules mitrāju diena (World Wetlands Day) tiek atzīmēta 2. februārī - dienā, kad pieņemta Ramsāres konvencija - konvencija par starptautiskas nozīmes mitrājiem.

Izstādes atklāšana notiks 1. februārī plkst. 12:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV