Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šodien uz ekrāniem iznāk „Biļete uz Vegasu"

EasyGet.lv, 25.01.2013. 11:11

Kinoteātros sāk demonstrēt Krievijas un Amerikas komēdiju „Biļete uz Vegasu", kas uzņemta amerikāņu sapņu pilsētā, nevis putekļainos paviljonos. Lomās - gan jauni krievu aktieri, gan arī visā pasaulē pazīstami kinoļaudis, piemēram, „No saulrieta līdz saullēktam" zvaigzne Denijs Treho.

Tāpat kā filmā „Itāliešu piedzīvojumi Krievijā", milzu summas īpašnieki kā magnēts pievelk dažādus salašņas – narkodīlerus, zombijus, melnādainu amerikāņu „mammīti". Piparus uz astes uzber krievu oligarhs, kam ir zobs uz labāko draugu Maksimu: „Ja kāds grib mirt Vegasā, lai jau mirst Vegasā." Draugiem uz pēdām tiek oligarha uzsūtīts slepkava, kas pārģērbies par Elvisu Presliju (Mihails Galustjans).

„Es nebiju labi iepazinis Elvisa daiļradi. Atvēru YouTube, noskatījos pāris rullīšu. Horeogrāfs iestudēja dažas kustības. Galu galā izrādījās, ka man bija ellīgi grūts uzdevums – bija labi jātēlo cilvēks, kas slikti atdarina Elvisu Presliju. Paši saprotat, ka es nemaz nelīdzinos Elvisam."

„Visgrūtākā aina katrā filmā man arvien ir pati pirmā. Šoreiz mēs sākām ar nakts ainu, es aplēju mašīnu ar šņabi un grūdu to lejā. Sākām ar to tāpēc, ka nebija nekas jāsaka, tas līdzēja iejusties tēlā. Visu laiku bija kadrā jāimprovizē. Katrā dublā bija cita interpretācija, es gandrīz vienmēr novirzījos no teksta, bet ne no sižeta līnijas. Gegus – vizuālus jokus ir ļoti grūti uzrakstīt. Tie parasti dzimst filmēšanas laukumā."

Filmu veidoja arī tie, kuri dāvājuši mums ar „Oskaru" apbalvoto „Amerikāņu skaistumu", un, godīgi sakot, tas ir jaušams. Filmā nav sliktu „izsmērētu" kadru, operatora darbs ir teicams. Lai gan sižets ir ļoti vienkāršs, filmu skatīties ir viegli, un skates laikā nav jākaunas par krievu kinematogrāfistu veikumu. Kā teicis Mihails Galustjans, Amerikas kinoindustrija darbojas kā pulkstenis.
„Tomēr viņiem ir viens trūkums – viņi netiek galā ar Force majeure. Ja, piemēram, mašīnā nav degvielas, es jau dzirdu: „Viss, mašīnā nav benzīna, atceļam maiņu!" Es saku: „Kāpēc atceļam? Nē, pagaidiet! Tūlīt mēs ar taksi aizbrauksim pēc benzīna un to atvedīsim." Ja kaut kas nesaskan ar grafiku – viss, canceled! Taču mēs sākam prātot, ko darīt. Melnas bruņumašīnas vietā ir brūna vai rozā – pagaidiet, viens divi to pārkrāsosim. Sabojājies auto – Petrovič, uzmet aci, tūlīt salabosim. Viņiem jāgaida tehniķis. Amerikāņiem viss ir pa plauktiņiem – kā Ņujorkas karte."

Iespējams, „Biļete uz Vegasu" ir tikai pirmais krievu solis Holivudas virzienā. Šogad NGProductions – Mihaila Galustjana Amerikas kinokompānija – gatavojas Ņujorkā uzņemt jaunu filmu, un mērķis ir starptautiskā filmu iznoma.

Komēdijas „Biļete uz Vegasu" pirmizrāde šodien – 25. janvārī!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV