Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Latgali

EasyGet.lv, 25.01.2013. 14:31

31. janvārī pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Latgale. Trīs stāsti". Filmā akcentēti Latgales pozitīvie un iedvesmojošie stāsti, lai tie kalpotu par iedvesmu gan Latgales, gan visas Latvijas iedzīvotājiem.
Pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Latgali

"Ar šo filmu vēlamies kliedēt vismaz dažus no stereotipiem par Latgales reģiona sociāli ekonomisko situāciju un popularizēt reģiona aktualitātes, akcentējot tā potenciālu, attīstības iespējas un vietējās iniciatīvas," pauž vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne atzīst: "Jā, Latgalē ir lielāks bezdarbs un nav tik labi attīstīta biznesa infrastruktūra, bet tieši tādēļ mums ir nepieciešams izcelt Latgales reģiona rīcības cilvēkus, kuri, neskatoties uz grūtībām, spēj strādāt ar izciliem sasniegumiem".

Dokumentālo filmu veidoja žurnālisti Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders un Dīvs Reiznieks.Filmas pirmizrāde notiks 31.janvārī plkst.18:00 Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas telpās, Ūdens ielā 6, Rīgā. Pasākuma laikā būs iespēja tikties ar filmas veidotājiem un varoņiem, iepazīties ar Latgales uzņēmēju un amatnieku produkciju, to nobaudīt un iegādāties.

Filma veidota pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latgales plānošanas reģiona pasūtījuma.



Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV