Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Raidījumu ciklā pētīs pēdējā laika Eiropas traģiskākos negadījumus

EasyGet.lv, 29.01.2013. 10:15

No 3. februāra turpmāk svētdienu vakaros 18:00 kanāls „National Geographic" piedāvā raidījumu cikla „Aviokatastrofu izmeklēšana" jaunākās sezonas sērijas, kurās ietverti atsevišķi stāsti arī par Polijas prezidenta L.Kačiņska lidmašīnas katastrofu pie Smoļenskas un Jaroslavļas hokeja komandas „Lokomotiv" traģisko bojāeju pēc lidaparāta avārijas Volgas upē.

Raidījumu ciklā „Aviokatastrofu izmeklēšana" kanāls „National Geographic" skatītājiem piedāvās atklāt pēdējā laika skaļāko un postošāko civilās aviācijas traģēdiju patiesos iemeslus. Apvienojot aculiecinieku stāstus, pilotu kabīnes balss ierakstus, ekspertu viedokļus, kā arī animācijas rekonstrukciju, raidījumu veidotāji centīsies atbildēt uz galveno jautājumu: kas izraisīja liktenīgo katastrofu.

Ik gadu aviokatastrofās dažādās pasaules malās bojā iet simtiem cilvēku. Taču statistikas dati liecina, ka aviotransports ir drošākais pārvietošanās līdzeklis. Šobrīd lidmašīnu drošība ir sešreiz augstāka nekā pirms 25 gadiem. 1979. gadā uz miljons lidojumiem bija trīs letāli gadījumi, bet tagad avarē tikai viena lidmašīna no katriem diviem miljoniem reisu.

Kā liecina aviokatastrofu izmeklēšanas statistika, tad 50% negadījumi notiek pilotu pieļauto kļūdu rezultātā, 22% katastrofas izraisa lidmašīnu tehniska rakstura bojājumi, 12% noteicošais ir laika apstākļu faktors, 9% terora akti vai sabotāža un 7% - cita veida problēmas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV