Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pavasarī pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Kapitālisms Šķērsielā"

EasyGet.lv, 30.01.2013. 16:08 | komentāri (1)

Maija sākumā pirmizrādi kinoteātrī "Splendid Palace" piedzīvos režisora Ivara Selecka dokumentālā filma "Kapitālisms Šķērsielā", informē producente Baiba Urbāne. Patlaban norit filmas montāža un pēcapstrāde.
Pavasarī pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Kapitālisms Šķērsielā"

Filma "Kapitālisms Šķērsielā" būs jau trešais režisora darbs par nelielo Pārdaugavas ieliņu ar neparasto nosaukumu Šķērsiela.

Kopā ar 1988.gada filmu "Šķērsiela" un 1999.gada filmu "Jaunie laiki Šķērsielā" topošā filma veidos unikālu dokumentālā kino ciklu, kas seko mazas kopienas pārmaiņām 25 gadu garumā. Šķērsiela un tās dažādie iedzīvotāji savā ziņā ir visas Latvijas sabiedrības spogulis.

Jaunajā filmā skatītāji uzzinās, kādi likteņa pavērsieni gaidījuši vientuļo māmiņu Daigu, vientiesīgo Osi, invalīdu Toļiku, akmeņkali, sludinātāju un gaisa piļu būvētāju Aldi un citus varoņus. Šķērsielā uzradušies arī jauni iemītnieki, piemēram, hemingvejiska paskata vīrs Zvirbulis un enerģiskā taksometra vadītāja Vallija. Šo gadu laikā izauguši ir Šķērsielas bērni un kļuvuši gan par zinātnes doktoriem, gan māksliniekiem, bet citi vēl meklē savu vietu dzīvē.

"Šķērsiela" ir vienīgā Latvijas filma, kas saņēmusi Eiropas Kinoakadēmijas balvu, un viena no veiksmīgākajām Latvijas filmām pasaulē, kas rādīta un apbalvota Eiropas, Amerikas un Āzijas kinofestivālos, un nav aizmirsta līdz šim brīdim. Piemēram, nesen tā atkārtoti izrādīta Jamagatas starptautiskajā kinofestivālā Japānā. "Šķērsiela" iekļauta arī Latvijas Kultūras kanonā.

Filmas "Kapitālisms Šķērsielā" veidotāji ir režisors Ivars Seleckis un scenārija, kā arī asprātīgā aizkadra teksta autors Tālivaldis Margēvičs. Operatori - Romualds Pipars un Ivars Seleckis, producente - Baiba Urbāne.

Kā topošās filmas "Kapitālisms Šķērsielā" ieskaņas pasākums gaidāms arī filmas "Šķērsiela" 25 gadu jubilejas kinoseanss.

Foto: Kadrs no Ivara Selecka dokumentālās filmas "Kapitālisms Šķērsielā". Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV