Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Uz Latvijas ekrāniem iznāk "Mans draugs zombijs"

EasyGet.lv, 01.02.2013. 11:54

1. februārī uz Latvijas ekrāniem iznāk filma "Mans draugs zombijs" ("Warm Bodies"), kurā apvienoti vairāki žanri – tā ir zombiju filma pasaulē pēc apokalipses, kad lielākā daļa cilvēku ir miruši vai kļuvuši par zombijiem, un vienlaikus tas ir stāsts par diviem mīlniekiem.
Uz Latvijas ekrāniem iznāk "Mans draugs zombijs"

Pēc nāvējošas epidēmijas lielākā daļa cilvēces ir kļuvusi par zombijiem... Neparastais zombijs - pusaudzis vārdā R (vienkārši R, jo pēc kļūšanas par zombiju puisis atceras vien to, ka viņa vārds sākas ar burtu R) satiek meiteni Džūliju - vienu no nedaudzajiem cilvēkiem, kas spējuši izdzīvot pēc epidēmijas. Tā vietā, lai viņu apēstu, R izglābj Džūliju no saviem ciltsbrāļiem. Starp jauniešiem uzplaukst romantiskas attiecības, pateicoties kurām, R pakāpeniski kļūst aizvien cilvēciskāks. Un kopā ar viņu sāk mainīties arī zombiju pasaule...

Galvenās lomas filmā izpilda jaunās zvaigznes Nikolas Hoults ("Par puiku", "X-Cilvēki: pirmā klase" un drīzumā gaidāmā piedzīvojumu filma "Džeks milžu bende" un Terēze Palmere ("Burvja māceklis", "Es esmu ceturtais"). Filmā piedalās arī izcilais aktieris Džons Malkovičs.

Filmas veidotāji apzināti izvēlējās galveno varoņu vārdus no visu laiku populārākā mīlas stāsta, proti, V.Šekspīra "Romeo un Džuljeta". Galveno varoni sauc R (Romeo), meiteni, kuru viņš iemīl – Džūlija (Džuljeta), kā arī viņu uzticamie draugi zombijs M (Merkucio), Perijs (Pariss) un citi varoņi atvasināti no klasiskā darba.

Savukārt filmas "Mans draugs zombijs" pirmizrādes pasākumā Losandželosā aktierim Nikolasam Houltam nācās atbildēt uz jautājumu par draudzeni, aktrisi Dženiferu Lourensu, filmas "Bada spēles" zvaigzni, ar kuru viņš iepazinās filmas "X-Cilvēki: pirmā klase" uzņemšanas laukumā un kura nupat saņēmusi Zelta Globusu, kā arī "Oskara" balvas nomināciju par darbu filmā "Optimista stāsts". Kā zināms, pēc divus gadus ilgušām attiecībām pavisam nesen Hoults un Dženifera Lourensa izšķīrās. Atbildot uz preses jautājumu par to, kā aktieris jūtas pēc šķiršanās, Hoults atbildēja, ka ir "ļoti lepns" par bijušo draudzeni un vēl viņai panākumus Kinoakadēmijas balvu sadalē.

Foto: Kadrs no filmas "Mans draugs zombijs". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV