Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ģimenes diena Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

EasyGet.lv, 04.02.2013. 12:38

9. februārī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs bērnus aicina uz Ģimenes dienas tematisko pasākumu „Kā dzīvoja senie ļaudis", bet pieaugušos interesentus uz sarunu par Rīgas pils un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja darbību pilī.

Mazie muzeja apmeklētāji nodarbības laikā uzzinās, kā cilvēki dzīvojuši pirms daudziem gadu tūkstošiem – akmens, bronzas un dzelzs laikmetā. Ieskatu Latvijas senvēsturē varēs gūt gan klausoties gida stāstījumu, gan iepazīstoties ar darbarīkiem, ieročiem, rotaslietām muzeja vitrīnās, gan kopīgi ar muzejpedagogiem veidojot laika līniju un meklējot atbildes uz jautājumiem par senvēsturi.

Ģimenes biļetes cena neatkarīgi no tās locekļu skaita - Ls 2,50.

Nākamā nodarbība „Bruņinieki Rīgas pilī" notiks 9. martā plkst. 12.00.

9. februārī plkst. 12.00 tālākizglītības ciklā pieaugušajiem „Sestdienas tikšanās pilī" tikšanās ar LNVM direktoru Dr. hist. Arni Radiņu, kurš stāstīs par Rīgas pili un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja darbību tajā.

Vēstures interesentiem būs iespēja Arņa Radiņa vadībā apskatīt liecības par Rīgas pils vēsturi muzeja ekspozīcijā un noklausīties lekciju par gandrīz 500 gadus seno arhitektūras pieminekli dažādos gadsimtos. Muzeja vadītājs arī stāstīs par Latvijas Nacionālā vēstures muzeja darbību Rīgas pilī kopš 1920. gada, kas turpinājās visu padomju periodu un pēc valsts neatkarības atgūšanas; par muzeja šodienu un nākotnes iecerēm jau pēc Rīgas pils rekonstrukcijas pabeigšanas 2018.gadā.

Ieejas biļetes cena: pieaugušajiem Ls 2, pensionāriem un studentiem Ls 1, skolēniem Ls 0,50. Derīga Ģimenes biļete.

Nākamā nodarbība 9. martā plkst. 12.00 „Kokgriezējam Valteram Hirtem – 100".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV