Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Staigājošie miroņi" atgriežas pie skatītājiem Latvijā

EasyGet.lv, 05.02.2013. 10:37

No 11. februāra turpmāk pirmdienās 20:00 kanāla FOX Latvijas skatītājiem būs iespēja turpināt sekot līdzi ar divām „Emmy" balvām godalgotās apokaliptiskās drāmas „Staigājošie miroņi" 3. sezonas otrajai daļai, informē FOX International Channels Latvija sabiedrisko attiecību konsultants Edgars Vilcāns.
„Staigājošie miroņi" atgriežas pie skatītājiem Latvijā

Drošsirdīgais Riks kopā ar citiem apokalipsi pārdzīvojušajiem cilvēkiem turpinās cīņu ar planētu pārņēmušajiem zombijiem. Kā sola seriāla veidotāji, sezonas jaunākajās sērijās liela uzmanība tiks veltīta tieši dzīvo seriāla varoņu savstarpējām attiecībām, proti, pieaugot spriedzei, cilvēki kļūst aizvien neprognozējamāki un pat savā ziņā bīstamāki par visapkārt uzglūnošajiem zombijiem.

„Seriāla scenāriju esam veidojuši tā, ka drošs nevar justies neviens no varoņiem. Jo īpaši sezonas otrajā daļā. Nevienam nebūs viegli! Iespējams šīs sezonas noslēgumā seriāla varoņu skaits saruks par vienu vai par pat par diviem," noslēpumaini atklāj viens no „Staigājošo miroņu" producentiem Gregs Nikotero.

Apokaliptiskā drāma „Staigājošie miroņi" ir veidota pēc Roberta Kirkmana tāda pašā nosaukuma komiksa motīviem, un stāsta par kādu cilvēku grupu, kas pēc šausminoša apokaliptiska notikuma, cenšas izdzīvot zombiju apsēstā pasaulē. Stāsta galvenais varonis šerifs Riks Graims pēc smaga lodes ievainojuma un ilgstošas atrašanās komā, slimnīcā pēkšņi nāk pie samaņas, kur pārsteidzošā kārtā nav nedz mediķu, nedz apkalpojošā personāla – apkārt tikai vieni vienīgi gruveši. Viņš kopā ar domubiedru grupu uzsāk cīņu uz dzīvību un nāvi, kurā pretinieki ir asinskāri zombiji. Taču izrādās, ka lielākie ienaidnieki ir meklējami nevis staigājošu miroņu, bet gan dzīvo cilvēku vidū.

Apkopojot Amerikas vadošo TV kritiķu vērtējumu, seriālam no 100 iespējamajiem ir piešķirti 82 punkti un, neskatoties uz sākotnēji visai biedējošo sižetisko līniju, tas tiek uzskatīts par pēdējā laika labāko seriālu, kas šobrīd skatāms TV ekrānos.

Seriāls saņēmis 11 TV un kino balvas (Emmy Awards (2011.g. un 2012.g), Golden Reel Award (2011. un 2012.g.), Amerikas Kino režisoru balva (2011.g.) u.c.), kā arī 32 nominācijas, tostarp, 68. Zelta Globusa balvai nominācijās labākā TV daudzsēriju drāma, kā arī saņēmis trīs nominācijas 63. Primetime Emmy Awards balvai.

Foto: Seriāls „Staigājošie miroņi". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV