Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Liepājā atvērs Andras Manfeldes "Dzimtenīti"

EasyGet.lv, 06.02.2013. 11:01

Ceturdien, 14. februārī, plkst. 17.30 Liepājas renovētā muzeja telpās Kūrmājas pr.16 Andra Manfelde ielūdz uz radošo vakaru un grāmatas "Dzimtenīte" atvēršanu. Sarīkojumā muzicēs Maija Kalniņa un Zanda Štrausa.

Rakstnieces Andras Manfeldes septītā grāmata - romāns "Dzimtenīte" - ir mecenāta Raimonda Gerkena un Latvijas Rakstnieku savienības 2011.gada latviešu oriģinālo romānu konkursa laureāts.

"Romāns nav par kandžu, bet gan par dzimtenes zaudēšanu. Sievietes pusmūžā atstāj savus bērnus, pašas sen vīru atstātas, dodas peļņā un nonāk Skotijā. Kā viņas iztur vai neiztur, zivju fabrikā apsaldētām rokām un olnīcām. Kas tad ir "Dzimtenīte"? Mīļvārdiņš? Līdz pat niecībai un pīslim pamazināmā forma, varbūt spirtots, dvēseles sāpēm paredzēts dzēriens, vai tomēr - Dzimtene, no vārda - dzimt, izaugt un palikt," stāsta Andra Manfelde.

Februāris Andrai Manfeldei ir īpašs mēnesis. 2005.gadā nāca klajā viņas pirmā grāmata "Adata", 2007.gadā notika muzikālās izrādes "Adata" pirmizrāde, šogad Klaipēdas muzikālajā teātrī dziesma "Ja tu man esi" skanēs leišu mēlē.

Kā uzsvēra grāmatas autore: "Šo vakaru esmu iecerējusi gan kā atskatīšanos uz iepriekšējā gadā iznākušajām grāmatām - emigrantu romānu "Dzimtenīti" un "Adatu", kuru atkārtoti izdot palīdzējusi Liepājas Kultūras pārvalde, gan arī, kā kopā būšanu ar draugiem, jo, manuprāt, interneta laikmetā radošu vakaru un sarunu pietrūkst visvairāk."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV