Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Porcelāna muzejā notiks saruna ar mākslinieku Āri Segliņu

EasyGet.lv, 06.02.2013. 15:47

23. februārī plkst. 16.00 Rīgas Porcelāna muzejā, Vecrīgā, Konventa sētā, notiks „Porcelāna pēcpusdiena" ar Āri Segliņu, informē muzeja pārstāve Ieva Nagliņa.

Muzejā joprojām apskatāma dizainera Āra Segliņa personālizstāde „Dizains nav māksla?..." Porcelāna pēcpusdienā" autors dalīsies savās domās par izstādes nosaukumā atvērto tēmu.

Ar ko, un vai atšķiras dizains no mākslas? Pēc kādiem kritērijiem tiek novilkta robeža? Vai vispār nepieciešams to nošķirt? Diskusija par šiem jautājumiem tiks veidota par pamatu ņemot Āra Segliņa izstādē eksponētos rūpnieciskā dizaina paraugus, kas ir ne vien mākslinieciski augstvērtīgi, bet arī funkcionāli pielietojami. Kādi ir dizainera un mākslinieka atšķirīgie mērķi un uzdevumi? Un kādi tie ir bijuši Rīgas Porcelāna fabrikā, kurā Segliņš kā jauns darbinieks ienāk 20. gs. 80tajos gados? Pieredzējušais mākslinieks un dizainers Āris Segliņš rosinās diskusiju par saviem darbiem un mūsdienu dizainu.

„Porcelāna pēcpusdienas" ir izglītojošu lekciju cikls Porcelāna muzejā, informējot par muzeja pētnieciskā darba rezultātiem, rosinot diskusijas par aktuālām tēmām saistībā ar porcelāna ražošanas vēsturi, māksliniekiem un mūsdienu keramiku. Saistībā muzejā notiekošo izcilo 80to gadu funkcionālā dizaina izstādi, rosinām diskusiju par dizaina un mākslas robežjautājumiem.

Muzejs aicina interesentus piedalīties sarunā, izteikt savu viedokli vai uzdot jautājumus.

Āra Segliņa personālizstādi „Dizains nav māksla?..." varēs apskatīt līdz 24. februārim.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV