Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Helēnas Heinrihsones darbi uz papīra izstādē "Fetiši"

EasyGet.lv, 07.02.2013. 13:27

No 15. februāra līdz 15. martam galerijā Bastejs būs skatāma Helēnas Heinrihsones darbu izstāde "Fetiši", informē galerijas vadītāja Baiba Morkāne.
Helēnas Heinrihsones darbi uz papīra izstādē "Fetiši"

"Es esmu dzimusi fetišiste. Jau bērnībā piešķīru priekšmetiem maģiskas īpašības, kas palīdz izdzīvot - uzmundrina vai nomierina. Uztur cerību. Pasaule ir pilna ar lietām, kuru nozīmi nosaka mūsu attieksme pret tām. Jebkurš objekts, esot fetiša statusā, izraisa asociāciju virkni, kas ļauj domai sekot iztēlei. Tā veidojas jauni motīvi glezniecībā," stāsta māksliniece Helēna Heinrihsone.

Helēna Heinrihsone savos darbos kā rotaļādamās ar tēliem – rozēm, izbāzeņiem, lūpām vai krūtīm, galvaskausiem kā vērotājiem - iet laikam pa priekšu, pārsteidzot un aicinot mūs sekot, lai kļūtu par mākslinieces tēlu sistēmas-spēles dalībniekiem.

Cik cilvēku, tik fetišu. Psihologi iesaka apzināties savu pieķeršanos, atkarību no lietām, lai spētu atklāt savus fetišus un pielietot tos.


Foto: Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV