Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Video kursos Rīgā piedāvā apgūt pasaules klases zināšanas

EasyGet.lv, 08.02.2013. 09:30

Sākusies uzņemšana video filmēšanas un montāžas kursos, kas sāksies 16. februārī. Tos Latvijā ierodas pasniegt režisors, multimediju mākslinieks DoP Asatuurs Keim. Viņa izveidotā un vadītā kursu programma ietver starptautiskā pieredzē iegūtas zināšanas video projektu režijā, filmēšanā un montāžā, informē Kristīna Putinceva.
Video kursos Rīgā piedāvā apgūt pasaules klases zināšanas

Kursu ilgums ir četri mēneši un nodarbības notiek reizi mēnesī – sestdienās un svētdienās Alises Rozes mācību centra Video skolā. Mācības organizētas vairākos blokos – teorētiskajā, tehniskajā, radošajā un praktiskajā. Nodarbības papildina meistarklases, lekcijas tiešsaitē un video konferences. Tādējādi kursa apgūšana dalībniekus sagatavo ne vien darbam jebkurā filmēšanas laukumā, bet arī sniedz nepieciešamās prasmes, lai radītu dažādu žanru augstas kvalitātes video projektus.

Video kursi būs neaizstājami arī tiem, kam darbs ar video kameru ir ikdiena - pasniedzējs parādīs, kā izmantot jaunākās tendences video nozarē, kā arī atklās efektīvus tehniskus paņēmienus un video apstrādes programmu iespējas.

No video uzņemšanas procesa soli pa solim, filmēšanas laukuma anatomijas, tehnikas, kompozīcijas un operatora darba paņēmieniem, skaņas ieraksta, audio montāžas, gaismu pielietojuma līdz īsta projekta izstrādei, filmēšanai, montāžai, noformējumam un pēcapstrādei – tas viss profesionāla pasniedzēja vadībā apgūstams četru mēnešu kursos. Turklāt – pēc katra nodarbību bloka viena diena paredzēta konferencei tiešsaitē ar diskusijām, jautājumiem un atbildēm. Ne mazāk būtiski - kursu laikā nodrošināta profesionāla filmēšanas tehnika un aksesuāri.

Asatuurs Keim šobrīd dzīvo Lielbritānijā, kur studē kinematogrāfiju un strādā digitālo mediju producēšanas studijās „Snowstorm Media" un „Brighton Productions", kā arī attīsta savu studiju „From The Sky". Viņa vārds lasāms neskaitāmu filmu, īsfilmu un klipu titros. Video kursus Asatuurs Rīgā pasniedz jau četrus gadus. Šajā laikā kursu programma noslīpēta un arvien papildināta ar jaunumiem, ko Asatuurs apguvis darba un studiju procesā un savos kursos nodevis gan iesācējiem, gan profesionāļiem.

„Kursi veidoti tā, ka to galvenais ieguvums ir nevis sertifikāts, bet pieredze, redzesloka paplašināšana un zināšanas. Tas ir instruments, ar kura palīdzību īstenot jebkādas audio vizuālas ieceres." – tā Asatuurs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV