Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Mammu, es Tevi mīlu" - pasaule bērna acīm

Violanta Dzene, 08.02.2013. 10:48

Jāņa Norda spēlfilma "Mammu, es Tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmit gadus vecu skolnieku Raimondu un viņa māti. Par to, kā emocionāli grūtās situācijās saglabāt pašcieņu un spēt rast pareizo izeju.
"Mammu, es Tevi mīlu" - pasaule bērna acīm

Filmas "Mammu, es Tevi mīlu" centrā ir kāda Rīgas skolnieka Raimonda un viņa vientuļās mātes attiecības. Zēna māte strādā slimnīcā vairākās maiņās, tāpēc nereti Raimonds paliek viens. Kā vairumam zēnu, arī viņam ir problēmas ar skolotājiem, uzvedību, draugiem, bet Raimonda gadījumā tās visas šķiet simts reizes lielākas, jo bailes no soda un mātes vilšanās ir tas, ar ko puisis cīnās katru dienu. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē, kur netrūkst ne bēgšanas no mājām, iekulšanās nepatikšanās, neizslēdzot arī nonākšanu policijas redzeslokā un stāšanos pretī savām lielākajām bailēm.

Filma pasniegta no bērna skata punkta. Pieaugušie dzīvo pārliecībā, ka bērnība ir viens no skaistākajiem posmiem katra cilvēka dzīvē, turpretim filma lieliski atklāj to daļu bērna pasaules, kurā viss nav rozēm klāts. Tā ieskatās bērnu emocijās un domās, kad jāatrod atbilde uz jautājumu "Kā rīkoties pareizi?". Filma uzdod tiešu jautājumu: Vai visās situācijās ir iespējams rīkoties pareizi?. Bieži vien bailes no vecāku soda vai sarūgtinājuma ir lielākas nekā bailes no nepareizas rīcības, paturot prātā, ka nekas vairāk nespēj sāpināt par mātes nosodošo skatienu vai dusmās izkliegtiem vārdiem.

Filma "Mammu, es Tevi mīlu" liek atcerēties seno teicienu "Mātes sirds - bezdibenis, kura dziļumos vienmēr atradīsies piedošana". Lai arī filmas noslēguma aina atstāj neatbildētu jautājumu par to, cik dziļa un neizmērojama ir  Raimonda mātes mīlestība, šķiet, aktieru emocijas pasaka priekšā stāsta nobeigumu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Filmā piedalās arī aktrise Indra Briķe, Matīss Livčāns, Baiba Neja, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Tāpat svarīgās epizodēs parādās īstenie savas profesijas pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī 6. vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

Uz kinoteātriem Latvijā filma iznāks 21. februārī.

Foto: Kadrs no filmas "Mammu, es Tevi mīlu". Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV