Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Kino Bize" būs skatāma filma „Par cilvēkiem un Dieviem"

EasyGet.lv, 14.02.2013. 11:18

No piektdienas, 15. februāra, kinoteātra „Kino Bize" pastāvīgajā programmā tiks demonstrēta franču režisora Ksavjēra Buvē vēsturiskā drāma „Par cilvēkiem un Dieviem".
„Kino Bize" būs skatāma filma „Par cilvēkiem un Dieviem"

Kinoteātris „Kino Bize" līdz pat februāra beigām izrādīs Kannu kinofestivāla godalgoto filmu „Par cilvēkiem un Dieviem", kas vēsta par astoņu cisterciešu mūku dzīvi Atlasa kalnos Alžīrijā, meklējot mieru un nevardarbīgu līdzāspastāvēšanu starp kristiešu un musulmaņu tautām.

„Par cilvēkiem un Diviem" ataino notikumus, kas 1996. gadā satricināja teju visu reliģisko kopienu un raisīja plašas diskusijas arī publiskajā telpā. Jau kopš Alžīrijas neatkarības briestošie nemieri starp islāma ticīgajiem un kristiešiem, kas koloniālisma laikā izmitināti Atlasa kalnos, 1990. gados pārauga bruņotā vardarbībā un nežēlastībā pret tiem, kas nepakļaujas kaujinieku ultimātam un, neskatoties uz dzīvības briesmām, paliek musulmaņu zemēs.

Režisors Ksavjērs Buvē līdzās vēsturiskajām atsaucēm filmā pievēršas arī klostera dzīves, mūku ikdienas un misijas virzītas apziņas pētījumiem. Tie atbalsojas liturģiskos dziedājumos un augšupvērstā klusumā, bet vienlaikus un tikpat cieši saistīti arī ar zemi un tās miesīgajiem iemītniekiem.

„Par cilvēkiem un Dieviem" ieguvusi Žūrijas Grand Prix un Ekumēniskās žūrijas balvu Kannu kinofestivālā, kā arī citus kino apbalvojumus un reliģisko asociāciju balvas.

Kino Bize atrodas Skolas ielā 15, Rīga. Vairāk - www.kinobize.lv

Foto: Kadrs no filmas „Par cilvēkiem un Dieviem". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV