Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Olga Dreģe un Juris Strenga tiksies jauniestudējumā „Mīļais melis"

EasyGet.lv, 15.02.2013. 15:12

23. februārī Dailes teātra Kamerzālē notiks Kārļa Auškāpa iestudētās komēdijas „Mīļais melis" pirmizrāde. Jauniestudējums tapis pēc Džordža Bernarda Šova un Stellas Kempbelas vēstulēm un ir Dailes teātra izcilo aktieru Olgas Dreģes un Jura Strengas jubilejas izrāde, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.
Olga Dreģe un Juris Strenga tiksies jauniestudējumā „Mīļais melis"

„Es neko neprasu, tikai to, lai viss būtu tā, kā es vēlos!" – tik bezkaunīgs teiciens var piederēt vienīgi sarkastiskajam īru dramaturgam Džordžam Bernardam Šovam. Ironiskais autors un angļu aktrise misis Stella Kempbela gandrīz pusgadsimtu viens otram raksta simtiem vēstuļu. Tās ir mīlas vēstules un oficiālas vēstules, laimīgas un skumjas, cerību pilnas un izmisīgas, - vesela mūža vēstules.

Speciāli Stellai Kempbelai Šovs sarakstījis savu slaveno lugu «Pigmalions», stāstu par fonētikas profesoru Higinsu, kurš no mazās, notašķītās puķu pārdevējas Elīzas izveido augstākās sabiedrības dāmu.

Lugu skatuves variantu veidojis Kārlis Auškāps. Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa. Video un muzikālo noformējumu veido Gundars Cauka.

Tuvākās izrādes paredzētas 5., 12. un 17.martā.

Foto: Olga Dreģe un Juris Strenga iztrādē „Mīļais melis". Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV