Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izrāde „Koklītes ceļojums" dosies pie latviešu bērniem ārvalstīs

EasyGet.lv, 15.02.2013. 14:28

Valsts izstrādātās „Saliedētības programmas" ietvaros aktieris Edgars Lipors un horeogrāfe Lilija Lipora Eiropas turnejā vedīs izrādi bērniem „Koklītes ceļojums", kurā ārvalstu latviešu skoliņu bērni pasakas formā iepazīsies ar latviešu tautas mūzikas instrumentiem, kā arī ar latviešu dejām un rotaļām. Turnejā sāksies 16. februārī Austrijā un noslēgsies 22. martā Īrijā, informē "Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Aktieris Edgars Lipors un horeogrāfe Lilija Lipora ir izveidojuši izglītojošu un izklaidējošu programmu visai ģimenei „Koklītes ceļojums", ar kuru viņi viesosies latviešu diasporu skoliņās vairākās Eiropas valstīs – Austrijā, Šveicē, Vācijā, Beļģijā, Luksemburgā, Anglijā, Īrijā.

„Koklītes ceļojums" ir monoizrāde, kuru spēlē Edgars Lipors, pasakas formā iepazīstinot ar dažādiem mūzikas instrumentu tēliem - bungām, dūkām, mandolīnu, ermoņikām, u.c., kam ir savs izskats un individuāls skanējums. Savukārt Lilijas Liporas vadībā bērni apgūs latviešu dejas un rotaļas, kurām muzikālo pavadījumu veidos Edgara Lipora akordeona skanējums.

Pasākums tiek finansēts no „Saliedētības programmai" piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Programmas mērķis ir sekmēt iekļaujošas un saliedētas sabiedrības veidošanos, kā arī stiprināt valstiskuma apziņu un nacionālo identitāti Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV