Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Prestižākā laikmetīgās dejas skola Eiropā P.A.R.T.S. rīko studentu uzņemšanu Rīgā

EasyGet.lv, 20.02.2013. 16:20

2. martā Rīgā deju skolas „Dzirnas" telpās Brīvības ielā 224, korpuss 5, notiks Eiropas laikmetīgās dejas skolas P.A.R.T.S. jauno studentu uzņemšanas konkurss, informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.

Tradicionāli profesionālajā vidē ļoti prestižā starptautiskā skola, kas atrodas Briselē, rīko priekšatlases konkursus vairākās pasaules valstīs un šogad pirmo reizi arī Latvijā. Šī būs vienīgā iespēja kandidēt uz P.A.R.T.S. skolu tuvākajam trīs gadu apmācību ciklam no 2013. – 2016. gadam, jo nākamā uzņemšana notiks tikai 2016. gadā.

P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) ir dibināta 1995. gadā pēc flāmu dejas kompānijas Rosas un Beļģijas Nacionālās Operas La Monnie iniciatīvas un to vada viena no mūsdienu ietekmīgākajām horeogrāfēm, Rosas mākslinieciskā direktore Anne Terēze De Kērsmākere (Anne Terese De Keersmaeker). P.A.R.T.S. ir pazīstama visā pasaulē ar profesionālās izglītības kvalitāti, kas vienlīdz lielu uzmanību pievērš gan uz dejas tehnikai, gan studentu kritiskās domāšanas attīstīšanai. Ar P.A.R.T.S. studentiem strādā vadošie laikmetīgās un klasiskās dejas horeogrāfi un teorētiķi no visas pasaules. P.A.R.T.S. nereti tiek dēvēta par nākotnes laboratoriju un, lai arī skolas vadītāja Kērsmākere atzīst, ka „mākslu nevar iemācīt", P.A.R.T.S. skola nepašaubāmi sniedz šobrīd unikālu laikmetīgās dejas izglītību un paver saviem studentiem visplašākās iespējas starptautiskai mākslinieciskai karjerai. Tās absolventu skaitā ir daudzi ievērojami laikmetīgās dejas mākslinieki. Šo iemeslu dēļ P.A.R.T.S. ir arī viena no visiekārojamākajām dejas skolām Eiropā un par iespēju te studēt sacenšas jaunie dejotāji no visas pasaules.

P.A.R.T.S. priekšatlasē Rīgā ir aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 17 līdz 23 gadiem ar vidusskolas diplomu studiju sākšanās brīdī 2013. gada septembrī un angļu valodas zināšanām (P.A.R.T.S. skolā studijas notiek angļu valodā), iepriekš reģistrējoties. Priekšatlases konkursa laikā tiks izvēlēti kandidāti finālkonkursam, kas notiks 2013. gada maijā Briselē. Visa nepieciešamā informācija atrodama P.A.R.T.S. mājas lapā: www.parts.be

P.A.R.T.S. konkursa rīkošana Rīgā apliecina šīs prestižās skolas interesi par mūsu reģiona dejotājiem, ko ir veicinājusi arī pirmā latviešu studenta uzņemšana P.A.R.T.S. skolā - kopš 2010. gada tur mācās LKA Mūsdienu dejas horeogrāfijas nodaļas absolvents Krišjānis Sants.

PARTS priekšatlasi Rīgā rīko P.A.R.T.S. skola sadarbībā ar Latvijas Jaunā teātra institūtu un „Dzirnas" deju skolu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV