Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā - Ģimenes diena par muzeja dibināšanu

EasyGet.lv, 22.02.2013. 09:59

Svētdien, 24. februārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks tematiska Ģimenes diena „Kā tapa senākais muzejs Baltijā un kādi Rīgas dārgumi tajā glabājas", veltīta muzeja 240. gadskārtai, informē muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā - Ģimenes diena par muzeja dibināšanu

Ekskursijās „Muzeja ceļš. No 1773. gada februāra līdz šodienai" plkst. 11.00, 13.00, 15.00 muzeja gids visu paaudžu interesentus aicinās iepazīt laikmeta un Rīgas vēstures līkločus saistībā ar muzeja veidošanos un attīstību, kā arī uzzināt par Rīgas dārgumiem, kas glabājas muzeja krājumā. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir ne tikai senākais muzejs Baltijā, bet arī viens no vecākajiem publiskajiem muzejiem Eiropā. 1773.gada 22. februārī ar Rīgas rātes lēmumu dibināts Himzela muzejs, kas ir šodienas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja sākotne. Tā pamatā bija Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzeļa un viņa dzimtas dabaszinātnes, vēstures un mākslas priekšmetu privātkolekcija. Pašlaik muzeja krājumā ir vairāk nekā 600 000 vienību ar lielu kultūrvēsturisko un māksliniecisko vērtību.

Visu paaudžu interesentiem būs iespēja veikt spēli - uzdevumu "Meklē personības Rīgas gadsimtu vēsturē!". Saņemot Darba lapas, būs iespēja ikvienam pašam dodies orientēšanās ceļā cauri Rīgas gadsimtiem!

Lieli un mazi apmeklētāji būs aicināti Radošajā darbnīcā uzzīmēt savu apsveikumu muzejam dzimšanas dienā.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: Ls 1,00; pensionāriem, studentiem, skolēniem Ls 0,50. Plašāka informācija: www.rigamuz.lv

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV