Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Kino Bize" filmu programmā divi starptautiski godalgoti jaunumi

EasyGet.lv, 22.02.2013. 10:55

No 22. februāra kinoteātra „Kino Bize" pastāvīgajā programmā būs skatāmas divas starptautiskos kinofestivālos apbalvotas filmas - starptautiskos kinofestivālos novērtētā Bena Zeitlina filma „Savrupnieki no mežonīgajiem dienvidiem" un Jāņa Norda jaunākā filma „Mammu, es Tevi mīlu!".
„Kino Bize" filmu programmā divi starptautiski godalgoti jaunumi

„Kino Bize" no šodienas sāk rādīt Bena Zeitlina filmu „Savrupnieki no mežonīgajiem dienvidiem" (Beasts of the Southern Wild, 2012), kas ar Kannu, Sandensas un citos starptautiskos kinofestivālos jau iegūtajām balvām ir nominēta četriem „Oskara" apbalvojumiem.

Šis neatkarīgā kino veiksmes stāsts ir par nomaļu, purvainu kopienu, ko no pārējās pasaules ir nošķīris plašs aizsargdambis, kurā dzīvo bezbailīga sešus gadus veca meitene ar savu tēvu. Optimisma un neparastās iztēles iedvesmota viņa ir pārliecināta, ka daba ir līdzsvarā ar Visumu, līdz realitāti pārsteidz lielas pārmaiņas. Filma ir uzņemta par notikumiem vētras Katrīna laikā.

„Kino Bize" repertuārā iekļauta arī Jāņa Norda un Filmu studijas „Tanka" veidotā filma „Mammu, es Tevi mīlu!". Filma "Mammu, es Tevi mīlu!" ir paspējusi iegūt pašmāju kino kritiķu atzinības, Berlīnes kinofestivāla apbalvojumu un uzaicinājumus piedalīties citos filmu festivālos.

No 22. februāra programma:
Plkst. 19:30 Mammu, es Tevi mīlu!, Jānis Nords, 2013
Plkst. 21:00 Savrupnieki no mežonīgajiem dienvidiem, Bens Zetlins, 2012

Kino Bize atrodas Skolas ielā 15, Rīgā. Vairāk - www.kinobize.lv

Foto: Kadrs no filmas „Mammu, es Tevi mīlu!". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV