Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LTV1 rādīs Alvja Hermaņa iestudēto operu „Zaldāti"

EasyGet.lv, 22.02.2013. 12:20

Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā svētdien, 10. martā, pulksten 21.55 būs skatāma režisora Alvja Hermaņa Austrijā iestudētā Bernda Aloiza Cimmermana opera „Zaldāti" (Die Soldaten), kura pērn kļuva par Zalcburgas operas festivāla sensāciju, informē LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.
LTV1 rādīs Alvja Hermaņa iestudēto operu „Zaldāti"

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa iestudēto Bernda Aloiza Cimmermana operu „Zaldāti" Zalcburgas festivālā augstu novērtēja un ar ovācijām pavadīja gan publika, gan kritiķi. Turklāt vērtējumos kritiķi bija vienisprātis un atzina, ka gan solisti un orķestris, gan režija un scenogrāfija ir izcila; „Zaldāti" kļuva par 2012. gada festivālu sensāciju.

Zalcburgā, kur Alvja Hermaņa iestudējums piedzīvoja pirmizrādi, šo mūzikas un drāmas kolāžu – 20. gadsimta meistardarbu 21. gadsimta interpretācijā – izspēlēja Vīnes filharmoniķi diriģenta Ingo Mecmahera vadībā.

Pirms izrādes pulksten 21.40 – „100g kultūras" speciālizlaidumā saruna ar režisoru Alvi Hermani par iestudējuma tapšanu un „Zaldātu" pirmizrādi Zalcburgā.

Foto: Skats no operas. Foto (c) Ruth Walz

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV