Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ciklā "Iepazīsti Eiropas kino" rādīs mistisku trilleri "Monitors"

EasyGet.lv, 25.02.2013. 16:35

No 7. marta kinoteātrī Splendid Palace izrādīs Norvēģijas, Zviedrijas un Vācijas kopražojuma filmu – mistisku trilleri "Monitors" (Babycall), informē filmu studijas Rija pārstāve Baiba Bože. Šī būs trešā cikla "Iepazīsti Eiropas kino" filma.
Ciklā "Iepazīsti Eiropas kino" rādīs mistisku trilleri "Monitors"

Anna un viņas astoņus gadus vecais dēls Annešs cietuši no Annas vīra vardarbības un iesaistīti liecinieku aizsardzības programmā. Viņi pārceļas uz lielu daudzdzīvokļu māju masīvu, kur Anna cenšas ļoti sargāt dēlu. Viņa nopērk bērnu rāciju, lai dzirdētu, kas naktī notiek zēna istabā. Taču, izdzirdējusi monitorā kliedzienus, kas patiesībā nemaz neskan no Anneša istabas, viņa sāk uztraukties, ka viņi abi nemaz nav vieni. Sižets pārvēršas sirreālā un mokošā ceļojumā, Annas traumētajā psihē un pamazām atklājas, ka varbūt tam, ko viņa redz un dzird, nemaz nevar uzticēties... Annai pašai jāsaprot, kas ir īsts un kas ne, pirms viņa zaudē gan prātu, gan dēlu.

Filma novērtēta arī vairākos festivālos: Gérardmer Film Festival (Francija, 2012) tai pasniedza galveno balvu par Labāko filmu un Starptautisko kritiķu balvu, Rome Film Fest (Itālija, 2011) un Amanda Awards (Norēģija, 2012) balvu ieguva Labākā aktrise Nūmi Rapasa (Noomi Rapace).

Nūmi Rapasa pēc „Meitene ar pūķa tetovējumu" panākumiem saņēma uzaicinājumu atveidot galveno Annas lomu filmā „Monitors". Viņas izcilais sniegums redzams arī filmā „Šerloks Holmss: Ēnu spēle" (Sherlock Holmes: A Game of Shadows, 2011.g.) un Ridlija Skota jaunākajā zinātniskās fantastikas filmā "Prometejs" (Prometheus, 2012.g.). Runājot par savu lomu filmā „Monitors", Rapasa stāsta, ka uzreiz iemīlējusies scenārijā, jo tas bijis ļoti labs un sižets – negaidīts. Viņa tajā pašā naktī sapnī redzējusi scenāriju un savu varoni. Nūmi Rapasa stāsta, ka šī loma ievērojami atšķiras no Līsbetas Salanderes tēla (no Millennium sērijas). Līsbeta bijusi agresīvi modra, bet Anna ir nobijusies un trausla.

Režisoram un scenāristam Polam Sletaunem (Pål Sletaune, dz. 1960.g.) ir Oslo Universitātes zinātniskie grādi literatūrā, fotogrāfijā un mākslas vēsturē. 1998. gadā kino industrijas žurnāls Variety atzina viņu par vienu no 10 pasaules visdaudzsološākajiem režisoriem. Visas viņa spēlfilmas piedalījušās svarīgākajos kinofestivālos, tostarp Kannās, Venēcijā un Toronto. Viņa spēlfilma "Liekpasts" (Junk Mail, 1997.g.) ieguva prestižo Critics Week balvu Starptautiskajā Kannu kinofestivālā 1997. gadā.

Lomās: Noomi Rapace, Kristoffer Joner, Velte Qvenild Werring, Stig Amdam, Maria Bock.

Žanrs: mistika, trilleris / Garums: 95 min. Valoda: Norvēģu, zviedru valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Biļetes uz filmas pirmo seansu iespējams iegādāties http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/kino/trilleris/?concert=120625

Foto: Kadrs no filmas "Monitprs". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV