Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Future Shorts atkal Rīgā

EasyGet.lv, 26.02.2013. 17:27

Labāko pasaules īsfilmu kaleidoskops jau 14. martā kinoteātrī KSuns.
Future Shorts atkal Rīgā

14. martā plkst. 20:30 kinoteātrī KSuns notiks starptautiskais kinofestivāls Future Shorts. Šajā sezonā Future Shorts piedāvās septiņas īsmetrāžas filmas, kuras iekļuvušas 2010. – 2012. gada labāko īsmetrāžas filmu sarakstā. Stundu garas programmas laikā skatītāji varēs izbaudīt īsmetrāžas meistardarbus un nobalsot par šīs sezonas labāko filmu, informē festivāla organizatore Olga Meļņikova.

Future Shorts ir viens no pasaulē lielākajiem īsmetrāžas filmu festivāliem kas ir arī īsmetrāžas un animācijas filmu izplatītājs TV, kā arī DVD producētājs. Rīgā festivāls tiek prezentēts kā ikgadējs sezonas notikums un mūsu pilsēta var lepoties ar godpilno iespēju rīkot īsfilmu skati FutureShorts pasaules skrīningu kartē.

Festivāls ne tikai priecēs ar žanru daudzveidību, bet arī pārsteigs ar filmu stilistiku. Šajā sezonā kino skatītāji varēs iepazīties ar reālās pasaules atainojumu. Personāži būs reāli cilvēki, kuri nokļuvuši sarežģītās situācijās, izaicina likteni, apveltīti ar iekšēju spēku atrast risinājumu, pat riskējot ar dzīvību. Festivāla filmas ir guvušas godalgas tādos starptautiskos festivālos kā Sundance Film Festival, Woodstock Film Festival, Philadelphia Film Festival, BFI Future Film, Primavera Film Festival un Sydney Film Festival.

"Kinofestivāls strauji gūst popularitāti visā pasaulē, un mums vairs nepietiek demonstrāciju vietu, lai parādītu kino šedevrus. Ar 2003.gadu mēs noteicām festivāla programmas kritērijus pēc kuriem tiek atlasīti pasaules labākie īsmetrāžas darbi, bet festivāla organizācija ir kā alternatīva tradicionālajiem kinofestivāliem. Future Shorts mērķis ir radīt dzīvu apvienojošu kino atmosfēru. Tagad Future Shorts skates notiek 325 pilsētās vairāk nekā 90 valstīs, ar katru gadu piesaistot aizvien lielāku auditoriju festivāla globālajam pasaules tīklam," stāsta festivāla dibinātājs Fabjēns Rigāls.

Future Shorts Film Festival 2013 programma

  • Fishing Without Nets, režisors Cutter Hodierne,Somālija/ 2012./15 min./ Drāma, Action
  • Marcel, King of Tervuren, režisors Tom Schroeder, ASV/ 2012./ 6 min./Dokumentāla, animācija
  • We'reLeaving, režisors ZacharyTreitz, ASV/ 2011./ 12 min./ Drāma
  • The S from Hell, režisors Rodney Ascher, ASV/ 2010./9 min./ Drāma
  • CandyGirl, režisors Lucy Luscombe, Lielbritānija/ 2012./ 3 min./ Dokumentāla
  • Lovebirds, režisors BrianLye, Čehija/ 2010./ 7 min./ Komēdija, Lovestory
  • Slintage (SeedsoftheFall), režisors Patrick Eklund, Zviedrija2009./ 18 min./ Traģikomēdija

*Festivāla programma tiek demonstrēta oriģinālvalodā.

Biļešu nopērkamas iepriekšpārdošanā www.ticketpro.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV