Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Brigādes" konkurss norisināsies Cēsīs un Rēzeknē

Easyget.lv, 27.02.2013. 10:30

Ar 2013.g. martu programma „Brigāde" uzsāk sadarbību ar vietējām pašvaldībām, lai organizētu radošās uzņēmējdarbības konkursus arī ārpus galvaspilsētas. Jau iepriekš ziņots, ka finansējumu 5000 latu apmērā mākslā un kultūrā balstīta uzņēmuma radīšanai un attīstīšanai pagājušajā nedēļā saņēma 14 iniciatīvas, kas darbojas Rīgā. Savukārt martā un aprīlī līdzīgi konkursi norisināsies arī Cēsīs un Rēzeknē, kā arī vēl divās citās Latvijas pilsētās, kur sadarbības partneri vēl tiek meklēti.
„Brigādes" konkurss norisināsies Cēsīs un Rēzeknē

Izvērtējot „Brigāde" veiksmes stāstus Rīgā, programmas organizatori ir uzsākuši sadarbību ar Rēzeknes pilsētas domi un Cēsu novada pašvaldību, lai izvērstu konkursu arī reģionos. Līdzīgi kā galvaspilsētā, martā un aprīlī pilsētu iedzīvotāji varēs iesniegt projektus, kuru ideja ir balstīta mākslā un kultūrā, atbilst sociāli atbildīgas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī atrodas fiziskā vietā Rēzeknē vai Cēsu vecpilsētā. Projektu atlase norisināsies divās kārtās – iesniegtās idejas pirmajā kārtā vērtēs pašvaldības izveidota žūrija, savukārt otrajā kārtā norisināsies intervijas ar projektu autoriem, kurās piedalīsies arī eksperti no Rīgas.

Programmas „Brigāde" konkursā Rēzeknē kopumā tiks noteikti 3, savukārt Cēsīs – 4 uzvarētāji. Finansiālais atbalsts katram uzvarētājam reģionu konkursos tiks piešķirts līdz 2500 latu apmērā. „Brigādes" konkurss Rēzeknē tiek organizēts sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi un uzņēmumu SIA „Austrumlatvijas koncertzāle", toties Cēsīs konkurss norisinās sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību.

Lai iedvesmotu radošai un oriģinālai uzņēmējdarbībai pēc iespējas vairāk entuziastu, programmas „Brigāde" organizatori meklē vēl divas atsaucīgas pašvaldības, kas būtu gatavas sadarboties konkursa organizēšanai savā pilsētā. Aicinām ieinteresēto pilsētu domes un pašvaldību pārstāvjus vērsties pie Zanes Dātavas (e-pasts: brigāde@lcca.lv, tel. 67039282), lai iegūtu plašāku informāciju.

Pagājušonedēļ programmas „Brigāde" konkursā no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai saņēma 14 iniciatīvas. Tuvākajos mēnešos ar konkursā iegūto 5000 latu palīdzību durvis Rīgā vērs jaunas apģērbu un mēbeļu darbnīcas, mūzikas ierakstu studija, daudznacionāla virtuve, fotodarbnīca, capoeira deju studija un citi oriģināli uzņēmumi.

Programmu „Brigāde" organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija (SFL).

Plašāku informāciju par programmu „Brigāde", konkursa nosacījumiem, pieteikšanās norisi un pasākumiem, iespējams iegūt projekta mājas lapā www.brigade.lv, kā arī Twitter @brigade_lv un Facebook http://www.facebook.com/programmabrigade.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV