Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Filmas „Grēcīgā kaislība" aktrise Nūmī Rapose par aktiera iemiesošanos tēlā

easyget.lv, 27.02.2013. 10:50

Pēc filmu „Meitene ar pūķa tetovējumu" un „Prometejs" zvaigznes Nūmī Raposes domām, aktiera darbu sarežģī tas, ka nākas ziedot daļu sevis. Tikai pirms dažiem gadiem Nūmī bija mazpazīstama skandināvu aktrise, tagad ir viena no Holivudas režisoru visvairāk pieprasītajām aktrisēm.

„Tēlojot lomu, es cenšos tuvināties tēlam, iemiesoties tajā. Parasti mēģinu rast sevī prizmu, caur kuru es saskatītu pasauli tādu, kādu to redz mans tēls. Protams, nav iespējams izrakstīt panākumu recepti," teikusi Nūmī.

Nūmī uzskata, ka aktiera viedoklis par filmu atšķiras no režisora viedokļa: „Režisors uz visu skatās no malas, iztēlojas filmas radīšanas gaitu, veido kadrējumu, cenšas saskatīt gala rezultātu. Aktieri cenšas īstenot režisora redzējumu. Es iedziļinos tēla psiholoģijā, lai tas filmā šķistu īsts, lai neviens vārds un neviens žests neatgādinātu imitāciju. Tēls izdodas, ja aktieris saplūst ar lomu."

Uz jautājumu, ko aktrise dara, lai loma izdotos, Nūmī atbild, ka dara visu: „Es ik dienu trenējos, lai filmā neizskatītos kārna un slimīga, cenšos izskatīties pēc maza auguma sievietes ar spēcīgu miesas būvi. Lai filmētos, jābūt stiprai. Gatavojoties lomai fiziski, es pilnveidoju tēlu arī psiholoģiski, cenšos to izprast pēc iespējas dziļāk un būt visnotaļ gatava tajā iemiesoties."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV