Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Toms Auniņš iestudē izrādi pēc Gunāra Priedes lugas motīviem

easyget.lv, 27.02.2013. 11:00

Jaunais režisors Toms Auniņš teātra klubā „Austrumu Robeža" iestudē izrādi "Cēzars" pēc latviešu klasiķa Gunāra Priedes lugas „Trīspadsmitā" motīviem. Pirmizrāde notiks 12. martā plkst. 19:00 Teātra klubā Austrumu robeža, informē teātra kluba mākslinieciskā vadītāja Diāna Bērza.
Toms Auniņš iestudē izrādi pēc Gunāra Priedes lugas motīviem

Šovbizness ir kā karuselis. Lai tajā pavizinātos un pēc brauciena nepazaudētu galvu, nepieciešamas īpašas spējas. Cēzars ir jaunā Latvijas mūzikas dueta Kapelmeistars Group līderis. Vai viņa jaunības maksimālismā radītā mūzika ir īsta māksla vai subkultūra? Vai to var izlemt viena mūzikas izdevniecības direktore Sondore? Un kurš saka, ka divas nedēļas ir par maz, lai iemīlētos? Jebkurš stāsts taču ir par cilvēku attiecībām...

„Fenomenāls darbs, kas traģikomiskā veidā atspoguļo jaunās enerģijas ielaušanos vecajā kārtībā. Radīts 1966.gadā, bet apbrīnojami aktuāls arī šodien. Tā būs izrāde, kas liks paskatīties uz mūsdienu kultūras un šovbiznesa vidi pilnīgi citām acīm. Visi trīs izrādē iesaistītie aktieri ir vitāli un dzīvi apliecinoši mākslinieki. Katrs pārstāv savu vidi, savu domāšanas veidu, katrs ienes darbā savu pieredzi un skatījumu uz mākslu, kā rezultātā veidojas interesanta uzskatu sadursme, atklājot dzīves un mākslas attiecības jaunā veidā," stāsta režisors Toms Auniņš.

Titullomu - Cēzaru Kalniņu atveido aktieris Kaspars Dumburs, Sondores lomā iejutīsies Marija Bērziņa, bet Cēzara draudzene Bella būs jaunā aktrise un mūziķe Anna Ķirse – Auniņa. Izrādē skanēs gan Kapelmeistars Group mūzika, gan leģendārās Imanta Kalniņa dziesmas no filmas „Četri balti krekli". Par tērpiem un scenogrāfiju rūpējas Vita Radziņa. Video mākslinieki - Māris Mīlgrāvis un Rihards Gēcis.

Pirmizrāde notiks 12. martā plkst. 19:00 Teātra klubā Austrumu robeža, Riharda Vāgnera ielā 8 (ieeja no Gleznotāju ielas). Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv vai rezervējot pa tālr. 26527007.

Foto: Toms Auniņš. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV