Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Grēcīgā kaislība" atklāj sievietes vistumšāko pusi

Violanta Dzene, 27.02.2013. 15:50

Erotiskais trilleris "Grēcīgā kaislība" atklāj sievietes tumšo pusi, kas filmā izrādās stiprāka par veselo saprātu. Filmā intriģējoši, gaumīgi un šausminoši par to, uz ko sievietes ir gatavas savu interešu un kaislību vadītas.
"Grēcīgā kaislība" atklāj sievietes vistumšāko pusi

Filma stāsta par nežēlīgu un necilvēcīgu cīņu biznesa pasaulē, kurā satiekas divas krasi atšķirīgas sievietes. Kristīna ir ambicioza un varaskāra starpvalstu uzņēmuma vadītāja, kura ir spējīga uz pilnīgi visu savu interešu vārdā. Savukārt viņas asistentei Izabelai pietrūkst šīs pašapziņas, viņa ir viegli ietekmējama, lai gan galva ir pilna ar fantastiskām idejām. Savā veidā Izabela apbrīno Kristīnu, viņas uzņēmību un skaistumu, bet līdz brīdim, kad Kristīna nozog tūkstošiem vērto Izabelas ideju.

Pārsteidzošā kārtā Izabela pirmo reizi pastāv par savām interesēm un vēlmēm, kas dod iemeslu Kristīnai pilnībā sagraut viņas dzīvi. Jo Kristīna vienmēr iegūst to, ko vēlas un nerakstīts likums ir tas, ka sievietei vislielākā ienaidniece ir otra sieviete.

Cauri intrigām, manipulācijām un pazemojumiem Kristīna noved Izabellu līdz tādam stāvoklim, kad vairs nav saprotams, kas ir realitāte un kas iedomas. Maigi čuksti slēpj atriebības plānu un negaidīti upuris kļūst par mednieku.

Filmas sižets ir smalki un gaumīgi pārdomāts, ar erotisku pieskaņu. Tas atklāj to, ko sievietes nereti slēpj – grēcīgas alkas, slēptākās vēlmes un fantāzijas. Galvenās varones atklāj atšķirīgas sieviešu dabas – ambiciozu un varaskāru Kristīnu, kura vēlamo iegūst ar erotiskām un nereti cietsirdīgām spēlītēm, un otru – maigo, viegli ievainojamo Izabelu, kura klusībā pacieš netaisnības, kas birst pār viņas galvu, līdz brīdim, kad ir gana. Tas liek uzdot jautājumu: "Cik šaura ir robeža, kas šķir mednieku no upura?".

Filmas intriģējošo un spraigo gaisotni vislabāk raksturo kino veterāna un filmas režisora Braiena de Palma vārdi" Šī ir filma par sievietēm. Viņas ir skaistas, valdonīgas, seksuālas. Vardarbības nav, jo tā sievietēm netīk, taču filma pārsteigs un šausminās skatītājus".

Tik svarīgā intriga tiek saglabāta līdz pašām filmas beigām, lai arī brīžiem nav skaidrs, kas ir reāls, bet kas tikai iedomas. Kur sākas robeža, kas atmodina sievietē nežēlīgu zvēru? Atbildes meklējamas erotiskās spēlēs, kuras smalki izspēlē Reičela Makadamsa un Nomi Rapasa.

Lomās: Reičela Makadamsa ("Zvērests", "Piezīmju gramātiņa" , "Nakts reiss"), Nomi Rapasa ("Meitene ar pūķa tetovējumu", "Prometejs"), Pauls Andersons ("Šerloks Holms: ēnu spēle", "Firma") u.c.

Uz kinoteātriem Latvijā filma iznāks 8. martā.

Foto: Kadrs no filmas "Grēcīgā kaislība". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV