Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kino pirmizrādes Latvijā martā

EasyGet.lv, 28.02.2013. 16:05

Martā Latvijas kinoteātros iznāk melodrāma ar Penelopi Krusu titullomā, 3D piedzīvojumu filma un citi darbi
Kino pirmizrādes Latvijā martā

1. martā Latvijas pirmizrāde filmai "Dzimis divreiz" ("Twice Born"). Itāliešu režisora Serdžo Kastellito melodrāmā „Dzimis divreiz", kas uzņemta pēc Margaretas Madzantīni romāna, galvenās lomas atveido Penelope Krusa un Emīls Hiršs. Džemma ar dēlu Pjetro ierodas Sarajevā. Pirms sešpadsmit gadiem viņa pameta Balkānu kara skarto pilsētu, bet dēliņa tēvs palika Bosnijā un vēlāk gāja bojā. Mēģinot sakārtot attiecības ar Pjetro, spilgti uzplaiksnījušās atmiņas liek Džemmai apjaust zaudējumu, kara cenu un mīlestības spēku.

1.martā uz ekrāniem iznāk Krievijas populārākās komiķu komandas "Comedy Club" jaunākais darbs, filma "Ko tie vīrieši dara!" ("Что творят мужчины!"). Neaizsniedzamas sievietes, pusmiljons dolāru un četri varoņi, kuriem nāksies piedalīties seksa turnīrā, ko organizē ekstravagants miljonārs. Spēles būtība - jūras kūrortā piecu dienu laikā pavedināt pēc iespējas vairāk sieviešu. Saņemot uzdevumu, lieliskais četrinieks dodas uzbrukumā. Taču mērķi nav no tiem vienkāršākajiem - vecāmāte, oligarha sieva, sieviete-cietoksnis un jaunava. Bet balvu saņems tikai pats labākais!

8.marts ir filmas "Lielās cerības" ("The Great Expectations") iznākšanas datums. 19 gadsimta sākuma Londona. Ar noslēpumaina labdara palīdzību nabadzīgais jauneklis Pips, kas uzaudzis bez vecākiem, negaidīti iekļūst Londonas smalkajās aprindās. Jaunajā džentlmeņa statusā viņš uzmeklē Estellu - daiļo bagātas ģimenes atvasi, ko iemīlējis vēl būdams mazs puika. Taču, ja kāds atklātu viņa patieso pagātni, sagrautu jauno cilvēku un visu, kas viņam dārgs... „Lielās cerības" ir Čārlza Dikensa klasiskā mīlasstāsta ekranizācija, kurā galvenās lomas atveido Džeremijs Irvins, Holideja Greindžere, Reifs Fainss un Helēna Bonema Kārtere.

22.martā uz ekrāniem iznāk piedzīvojumu filma "Džeks milžu bende" ("Jack The Giant Slayer") ar Nikolasu Houltu un Jūenu Makgregoru titullomās. Filma uzņemta pēc populāras pasakas motīviem, un tās režisors ir filmas "X cilvēki" veidotājs Braiens Singers. Sens karš atsākas no jauna, kad jauns zemniekdēls nejauši paver ceļu uz savu karaļvalsti šausminošām milzu radībām. Ieradušies zemēs, ko reiz zaudējuši un kur nav spēruši savu kāju jau simtiem gadu, milži pieprasa tās atpakaļ. Lai viņus apturētu, Džeks ir spiests iesaistīties cīņā par savu karaļvalsti, tās iedzīvotājiem, kā arī daiļās princeses sirdi. Džeks stājas pretī neapturamajiem kareivjiem, kuri, kā viņš līdz šim uzskatīja, ir dzīvi tikai leģendās. Bet nu viņam ir iespēja pašam kļūt par leģendu. "Džeks milžu bende" tiks izrādīta gan 3D, gan 2D formātā.

Savukārt 29.martā Latvijas pirmizrāde filmai „Terēze" ("Thérèse Desqueyroux") ar franču kino zvaigzni Odriju Totū galvenajā lomā. Francija, 1926.gads. Bordo reģionā, kur laulības tiek slēgtas kaimiņu starpā, lai apvienotu īpašumus, jaunā sieviete Terēze kļūst par turīgā zemes īpašnieka Deskeirū kundzi. Terēzes radikālie uzskati nesaskan ar vietējām paražām, un viņa meklē iespējas atbrīvoties no sev nolemtās laulības, lai dzīvotu pilnasinīgu dzīvi. Kad viņas dzīve ar nemīlamo vīru pārvēršas par īstu elli, Terēze izlemj spert ārkārtējus soļus. Fransuā Moriaka romāna ekranizācija ir pēdējā filma, ko uzņēmis franču kino klasiķis Klods Millers, tā tika izrādīta 2012.gada Kannu kinofestivāla noslēgumā, godinot pērn aizgājušo režisoru.

Foto: Kadrs no filmas "Dzimis divreiz". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV