Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Olga Dreģe šodien svin 75 gadu jubileju

EasyGet.lv, 01.03.2013. 09:22

Olga Dreģe ir latviešu teātra uguntiņa – temperamentīga, spilgta, skatītāju mīlēta un režisoru lutināta, šogad māksliniece svin 75 gadu jubileju, par godu mākslinieces jubilejai režisora Valda Lūriņa vadībā kopā ar Latvijas labāko teātru aktieriem tiek gatavots īpašs svētku koncertuzvedums, informē producents Sandis Mohovikovs.
Olga Dreģe šodien svin 75 gadu jubileju

Olga Dreģe ir Latvijas Tautas skatuves māksliniece, Smiļģa Dailes III studijas absolvente, Dailes teātra aktrise kopš 1961. gada. Teātrī nospēlējusi pāri par 100 lomu, piedalījusies gandrīz vai visās labākajās latviešu filmās – Matilde “Purva bridējā”, Anna “Vella kalpos”, Marija “Nāves ēnā”, Zāļu Made “Vilkatī Tomā”, Dagnija “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, Lauras māte “Zītaru dzimtā” u.c., filmējusies arī TV seriālos, pēdējais no tiem – “Sirdsmīļā Monika”.

Nozīmīga viņas talanta daļa ir aktrises samtaini tembrētā, plašā diapazona balss, kas ir viens no perfekti pārvaldītiem un talantīgi lietotiem aktrises mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem.
Olga Dreģe savu jubileju atzīmēs ar īpašu jubilejas koncertuzvedumu, kas šī gada vasarā norisināsies brīvdabas estrādēs. Kopā ar mākslinieci jubilejas svinībās piedalīsies viņas tuvākie skatuves kolēģi un draugi: Baiba Indriksone, Mirdza Martinsone, Sarmīte Rubule, Leons Krivāns, Juris Strenga, Jānis Reinis un Gints Andžāns.

Koncerti par godu mākslinieces 75 gadu jubilejai sāksies 11.jūlijā aktrises dzimtajā pusē – Madonas estrādē, pēc tam koncerti gaidāmi arī Valmierā, Dobelē, Bauskā, Cēsīs, Kuldīgā, Jelgavā, Rēzeknē un citās pilsētās. Savukārt aktrises jubilejas kulminācija gaidāma augusta beigās - Dzintaru Koncertzālē.

Novērtējot mākslinieces talantu un paveikto - izdota grāmata „Izslāpums. Olga Dreģe”, grāmatas prezentācija notiks šodien plkst. 12:00 Ķīpsalas hallē. Olgas Dreģes autogrāfu uz jaunās grāmatas varēs iegūt arī mākslinieces jubilejas koncertos visā Latvijā.

Biļetes uz Olgas Dreģes jubilejas koncertuzvedumiem jau nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs.

Foto: Olga Dreģe. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV