Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

“Hobits” pievienojas miljardieru klubam

EasyGet.lv, 04.03.2013. 11:39

Pagājušajā nedēļas nogalē Pītera Džeksona filmas “Hobits: negaidīts ceļojums” (“Hobbit: An Unexpected Journey”) kases ieņēmumi pārsniedza viena miljarda ASV dolāru robežu.
“Hobits” pievienojas miljardieru klubam

Studijas Warner Bros. izplatītā filma, kas uzņemta pēc Dž.R.R.Tolkīna darba motīviem, ir piecpadsmitā kinolente vēsturē, kam izdevies sasniegt miljarda atzīmi. Šo panākumu nodrošināja iespaidīgie kases ieņēmumi Ķīnā, kur filma startēja pirms desmit dienām, proti, vairākus mēnešus vēlāk par citām valstīm, kur filma jau iznākusi. ASV un Kanādas kinoteātros “Hobits” ir iekasējis mazliet vairāk par 300 miljoniem dolāru, bet starptautiskajā tirgū filma ir sasniegusi 700 miljonus, tādējādi nodrošinot vietu miljardieru klubā. Šī ir jau otrā režisora un producenta Pītera Džeksona filma, kam izdevies sasniegt miljarda atzīmi - “Gredzenu pavēlnieka” triloģijas noslēdzošās daļas “Karaļa atgriešanās” kases ieņēmumi sastāda 1,12 miljardus ASV dolāru.

“Hobits” kino skatītājiem tiek piedāvāts arī jaunajā HFR daudzkadru formātā - filma tiek demonstrēta ar 48 kadriem sekundē ierasto 24 kadru vietā. Kā ziņots iepriekš, “Hobits” iznāks trīs filmās, un abas pārējās triloģijas daļas uz ekrāniem nonāks 2013. un 2014.gada nogalēs.

Savukārt marta mēneša pirmās nedēļas nogales ienesīgākā filma ASV jeb tā saucamajā “domestic market” ir 3D piedzīvojumu filma “Džeks milžu bende” (“Jack The Giant Slayer”), kas pirmajās trīs dienās ir iekasējusi 28 miljonus ASV dolāru. Filma uzņemta pēc populāras pasakas motīviem, un tās režisors ir filmas “X cilvēki” veidotājs Braiens Singers, bet galvenās lomas izpilda Jūens Makgregors un Nikolass Hoults. “Džeks milžu bende”uz Latvijas ekrāniem iznāks 22. martā.

Foto: Kadrs no filmas “Hobits: negaidīts ceļojums”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV