Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Aktieri Ēriku Brītiņu pieminēs 90. dzimšanas dienā

EasyGet.lv, 06.03.2013. 11:35

Piektdien, 8. martā, plkst.15.00 LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks Ērika Brītiņa 90. dzimšanas dienas atcerei veltīts sarīkojums. Sarīkojumā piedalīsies Rita Melnace, Anita Tamulēna, Ainārs Ančevskis, Egīls Melnbārdis, Mārcis Manjakovs, Zigurds Neimanis, Voldemārs Šoriņš un citi Nacionālā teātra kolēģi.


Ēriks Brītiņš bija pilntiesīgs Nacionālā teātra aktieris, jo viņa radošais mūžs no aktiera gaitu sākuma līdz mūža beigām saistīts tikai ar šo teātri. Viņš dzīvoja teātrim, atveidojot gan lielākas, gan mazākas lomas. Īpaši mīļas viņam bija lomas Rūdolfa Blaumaņa lugu iestudējumos – Rūdis, Pindaks „Skroderdienas Silmačos”, Pičuks „No saldenās pudeles”. Vairākkārt nācies atveidot pašu rakstnieku Rūdolfu Blaumani.

„Uz skatuves – smaidoša labsirdība, bet savā kolektīvā viņš visiem spēkiem kopa atbildību par jebkuru mākslas pienākumu.” Tā aktieri raksturojusi Lilija Dzene. Dzīvē Ēriks Brītiņš bija smalkjūtīgs uzmanības meistars.

Līdzās darbam teātrī Ēriks Brītiņš darbojās arī radio. Radio viņa balss skanēja un skan dažādos literāros ierakstos. No 1975. līdz 1988. gadam aktieris strādāja arī par radio režisoru.

Ieejas maksa sarīkojumā 8. martā plkst.15.00 LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā Ls 1.00.

Sarīkojumu organizē: LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejs un Latvijas Nacionālais teātris.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV