Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pasākumi bērniem un pieaugušajiem Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

EasyGet.lv, 06.03.2013. 12:11

9. martā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejs aicina bērnus uz pasākumu par bruņiniekiem Rīgas pilī, savukārt pieaugušie aicināti iepazīt kokgriezēju Valteru Hirti.

Tematisks pasākums bērniem „Bruņinieki Rīgas pilī”

Plkst. 12.00 iedzīvoties bruņinieku pasaulē aicināti 5-11 gadus veci bērni un jaunāko klašu skolēni, kurus interesē stāsti par viduslaikiem. Mazie vēstures pētnieki kopā ar muzejpedagogiem uzzinās interesantus faktus par Rīgas pili, iepazīs bruņinieku dzīvesveidu un ieročus. Lai iejustos bruņinieku dzīves un svētku ainā, varēs apvilkt atbilstošu tērpu un rīkoties ar bruņinieku ieroču atdarinājumiem. 
Ģimenes biļetes cena neatkarīgi no tās locekļu skaita - Ls 2,50.

Tālākizglītības ciklā pieaugušajiem stāstīs par kokgriezēju Valteru Hirti

Pieaugušos vēstures interesentus muzejs 9. martā plkst. 12. 00 aicina uz nodarbību par kokgriezēju Valteru Hirti, kuram šogad aprit 100 gadu jubileja. Pasākumu vadīs LNVM etnogrāfe Ilze Ziņģīte.

Kokgriezējs, domātājs un stāstnieks Valters Hirte (1913 – 1983) bija īpaša personība, kuras mūžs pagāja Mazsalacas pusē. Darba gaitās viņš bijis mežstrādnieks, un šī nodarbe Hirti tuvināja dabai un kokam. Taču galvenais viņa radošuma iedvesmotājs bija savulaik varenākais Latvijas dižkoks - Tūteres ozols. No tā koksnes tapuši Valtera Hirtes kokgriezumi.

Katram Meistara grieztajam tēlam ir viņa paša uzrakstīts stāsts. Tie iemieso Mazsalacas apvidus notikumus un cilvēkus, vērojumus un pieredzēto, iztēles radīto. Valtera Hirtes mantojums paver iespēju ieskatīties gan reālās dzīves norisēs, gan acīm neredzamajā cilvēka būtības un attiecību daudzveidībā.

Valtera Hirtes laiks ir aizvadītais gadsimts. Taču viņa mantojums ir saikne starp laikmetiem, jo paustās atziņas noderēs arī nākotnē, piemēram: „Redzēt pasauli nevienam nevar iemācīt, to iemantot var tikai katrs pats sev.” Spēju redzēt un spēju attēlot Valters Hirte pats novērtēja kā savas dzīves lielāko ieguvumu. Viņa dzīves vērojumi saistoši arī mūsdienās. Iespēju ieskatīties šī mākslinieka – tīrradņa un stāstnieka mantojumā dod viņa darbi, pierakstītās domas un attēli.

Ieejas biļetes cena: pieaugušajiem Ls 2, pensionāriem un studentiem Ls 1, skolēniem Ls 0,50. Derīga Ģimenes biļete.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV