Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Satīras projekts "Godāts kungs" Dzintaru koncertzālē

EasyGet.lv, 07.03.2013. 09:05

11. jūlijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies aktieris Mihails Jefremovs, dzejnieks Dmitrijs Bikovs un producents Andrejs Vasiļjevs ar savu jauno satīrisko projektu "Godāts kungs", kas ir domāts tiem, kas grib smieties, taču vairs nevēlas smieties par humoristu jokiem, bet gan alkst sarunas par aktuālām tēmām asprātīgā formā.
Satīras projekts "Godāts kungs" Dzintaru koncertzālē

Viņi nebaidās jokot par Putinu, Medvedevu, Krievijas ministriem, miljonāriem un bandītiem. Aktieris Mihails Jefremovs, dzejnieks Dmitrijs Bikovs un producents Andrejs Vasiļjevs 2011.gadā uzspridzināja Krievijas publiku ar savu satīrisko projektu "Pilsonis dzejnieks". Nodēvējuši žanru par ņūziklu, viņi apbūra skatītājus ar savu iekšējo brīvību un skatuvisko vieglumu. Jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves viņi Latvijas iedzīvotājus un Jūrmalas viesus iepazīstinās ar savu jauno lolojumu "Godāts kungs".

Projekta "Pilsonis dzejnieks" ietvaros Jefremovs lasīja Bikova parodijas dzejā par aktuālām tēmām sākotnēji telekanālā "Дождь", bet pēc tam portālā F5 un radiostacijā "Эхо Москвы". Kā rakstīja prese, no telekanāla satīriskais projekts aizgāja ar skandālu raidījuma "Tandēms Krievijā ir vairāk nekā tandēms" dēļ. Pēc telekanāla vadības vārdiem, raidījums varēja aizvainot prezidentu Dmitriju Medvedevu nevis kā politiķi, bet gan kā cilvēku.

Pa to laiku mākslinieki bija kļuvuši tik populāri, ka sāka uzstāties dzīvajā, bet "Pilsoņa dzejnieka" pastāvēšanas laikā tā rullīši oficiālajā YouTube vietnē skatīti vairāk nekā 13 miljonus reižu. Par panākumu ķīlu kalpoja arī tas, ka visiem projekta dalībniekiem acīmredzamu baudu sagādāja tas, ko viņi darīja.

2012.gada martā, uzreiz pēc prezidenta vēlēšanām Krievijā, projektu slēdza. "Kaut ko uzsākot, ir skaidri jāsaprot, kad tas beidzas, citādi pārvērtīsies par Ņikitu Mihalkovu," toreiz presei paskaidroja producents Vasiļjevs. Taču ar to šis stāsts nebeidzās.

Vēlāk klajā tika laista grāmata "Pilsonis dzejnieks. Mūsu viss!" un viesizrāžu laikā uzņemtā dokumentālā filma, bet uzreiz pēc tam Jefremovs, Bikovs un Vasiļjevs, mazliet atpūtušies cits no cita, sāka gatavot jauno projektu "Godāts kungs", kas dienasgaismu uz skatuves ieraudzīja 2012.gada oktobrī, bet internetā absolūti jaunā formātā – 4.martā.

Ja agrāk Jefremovs publikas priekšā bija stājies dažādu dzejnieku tēlos, tad tagad sāka mainīties žanri: "Atbildes vārds", "Apkaunojošās častuškas", "Amorāls", "Ubagotājs"... Nemainīga palika satīra.

Projekta autori tāpat kā iepriekš operatīvi atsaucas uz katru nozīmīgu sabiedriskās dzīves notikumu. Tāpēc droši varam teikt, ka izrāde Jūrmalā būs aktuāla, bet līdztekus tam skatītājiem būs iespēja atkal redzēt iemīļotos numurs no "Pilsoņa dzejnieka" laikiem.

Iespējami arī ekspromti, jo parasti Dmitrijs Bikovs koncerta gaitā sacer dzejoli par kādu interesantu jaunumu, ko viņam priekšā pasaka skatītāji.

Uzzināt, kā šodien dzīvo Krievija, iespējams, apmeklējot satīriskā trio uzstāšanos, kas notiks 11.jūlijā plkst.19.30 Dzintaru koncertzālē.

Biļešu cena: 20-100 latu. Tās iespējams iegādāties ”Biļešu servisa” tīklā (tai skaitā Dzintaru koncertzālē, Statoil DUS, Latvijas pastā, Reklamarket, Maxima, Prisma, Spice, Stockmann u.c.; viss biļešu pārdošanas vietu saraksts – www.bilesuserviss.lv). Sīkāka informācija - www.artmusic.lv.

Foto: Mihails Jefremovs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV