Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Kino Bize” būs skatāma godalgotā filma „5 salauztas kameras”

EasyGet.lv, 07.03.2013. 15:33

Sandensas filmu festivāla laureāte – dokumentālā filma „5 salauztas kameras” - Kino Bize pastāvīgajā repertuārā
„Kino Bize” būs skatāma godalgotā filma „5 salauztas kameras”

No piektdienas, 8. marta, kinoteātra „Kino Bize” pastāvīgajā programmā būs skatāms Palestīnas un Izraēlas režisoru kopdarbs dokumentālajā filmā „5 salauztas kameras”, informē kinoteātra pārstāvji.

Emads Burnats, lauksaimnieks no Bilinas ciema Palestīnā, kas slavens ar nevardarbīgo pretošanos Izraēlas armijai, savu pirmo kameru iegādājas 2005. gadā, lai dokumentētu ceturtā dēla Gibrīla dzimšanu. Piecas kameras – katrai no tām ir savs spēcīgs stāsts - viena pēc otras tiek sašautas vai salauztas.

Nemitīgi aresti, vardarbīgi uzbrukumi, buldozeri, zaudētas dzīvības un nakts reidi ciemā biedē Emada ģimeni. 500 stundu materiāls 90 minūtēs - stindzinoši atklāta dokumentālā filma, kas ataino ikvienam šķietami pazīstamā konflikta otru medaļas pusi un ir iedvesmojošs apliecinājums cilvēciskumam, kas eksistē ārpus politikas un militārā spēka absurda.

Palestīnietis Emads Burnats ir operators un fotogrāfs, kurš pastāvīgi sadarbojies ar Reuters ziņu aģentūru, filmējis gan Al-Jazeera, gan Izraēlas un Palestīnas televīzijai. Izraēlietis Gajs Davidi kino jomā strādā kopš 16 gadu vecuma un ir daudzu dokumentālo filmu režisors un kino pasniedzējs.

„5 salauztas kameras” ieguvusi Sandensas filmu festivāla apbalvojumu par labāko režiju, kā arī nominēta šogad Oskaram par labāko dokumentālo filmu.

Kino Bize atrodas Skolas ielā 15, Rīgā. Plašāk - www.kinobize.lv

Foto: Kadrs no filmas „5 salauztas kameras”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV