Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kinoteātros sāk rādīt jauno latviešu komēdiju “Sēņotāji”

EasyGet.lv, 08.03.2013. 09:10 | komentāri (1)

Režisora Ivara Tontegodes filma meistarīgi pievēršas sieviešu lomai vīrieša dzīvē, ļaujot sekot līdzi ne tikai aizraujošam sižetam, bet arī baudīt iespaidīgus specefektus, kuru veidošanā iesaistījušies labākie valsts profesionāļi.
Kinoteātros sāk rādīt jauno latviešu komēdiju “Sēņotāji”

Šodien, 8. martā, kinoteātros visā Latvijā sāk izrādīt jauno un drosmīgo latviešu komēdiju “Sēņotāji”, informē “Studijas Lokomotīve” pārstāve Ginta Bormane.

Komēdijas “Sēņotāji" centrā ir stāsts par sevis un savas personības meklējumiem: "Šī ir latviešu kino netipiska, atklāta un drosmīga melnā komēdija, kas ļaus pasmieties pašiem par sevi un, iespējams, arī mainīt savu pasaules redzējumu. Filmas galvenais varonis Pēteris iziet korporatīvās vides elles lokus un, lai izkļūtu no savas dzīves vājprāta, gatavs ļauties pilnīgi negaidītiem soļiem. Neraugoties uz grūtībām, Pēterim pietiek spēka atšķetināt samezglotās attiecības ar trim sievietēm – māti, priekšnieci un izredzēto meiteni,” aicinot noskatīties filmu, stāsta režisors Ivars Tontegode.

Galvenās lomas komēdijā “Sēņotāji” atveido Latvijā jau zināmi un iemīļoti, kā arī jauni un perspektīvi aktieri. Priekšnieces lomā iejutusies Sandra Zvīgule, galvenā varoņa mīlošo kolēģi atveido Anete Saulīte, savukārt mātes lomā iejutusies Dace Eversa. Galvenā varoņa Pētera lomu filmā atveido Andrejs Možeiko, savukārt viņa kolēģus spēlē jaunie, daudzsološie aktieri Kristians Kareļins un Mareks Balmanis.

Filma tapusi četrus gadus, un tās kopējais budžets ir aptuveni 70 tūkstoši latu. No tiem 40 tūkstoši ir Nacionālā kino centra un Kultūrkapitāla fonda finansējums, bet 30 tūkstoši ir studijas “Lokomotīve” ieguldījums un piesaistītais līdzfinansējums. Filmu atbalstījis arī “MasterPrint” ar reklāmas materiālu druku un pirmizrādes ballīte notiek, pateicoties lielveikala “Spirits & Wine” atbalstam.

Komēdiju “Sēņotāji” no 8. marta iespējams noskatīties kinoteātros “Kino Citadele”, “Splendid Palace”, “Cinamon” un “Multikino” Rīgā, kā arī “Kino Lora” Siguldā. No 15. marta to demonstrēs “Kino Balle” Liepājā.

Par filmu “Sēņotāji”:

Filmas galvenais varonis Pēteris ir pavisam parasts vīrietis – viņš dzīvo kopā ar valdonīgu māti un strādā lielā starptautiskā uzņēmumā, kur kolēģiem patīk par viņu pasmieties. Taču tas ir nieks, salīdzinot ar turpmākajiem notikumiem: seksuāli agresīvā priekšniece nolemj Pēteri ņemt līdzi uz Āfriku, un vienlaikus viņu sāk aplidot glītā kolēģe Milda. Apmulsis un noguris no sieviešu uzmanības, galvenais varonis kopā ar darbabiedriem dodas uz mežu lasīt psihodēliskās sēnes. Sākas ceļojums, kas pilnībā maina Pētera dzīvi.

“Sēņotāji” pirmsākumi meklējami Ivara Tontegodes diplomdarba filmā “Apsēstība”, kas 2009. gadā saņēma Lielo Kristapu kā labākā īsfilma. Lai arī filma sākotnēji tika iesniegta studentu darbu kategorijā, žūrija to ierindoja un vērtēja profesionālajā grupā. Pēc atzinības saņemšanas tika nolemts no īsfilmas veidot pilnmetrāžas filmu, pārfilmējot un piefilmējot virkni epizožu. Šobrīd uz ekrāniem skatāmais sižets piedzīvojis dažādas pārmaiņas, mudinot sekot līdzi ar nelielu humora devu papildinātam stāstam par sieviešu un vīriešu attiecībām.

Foto: Ivars Tontegode un aktieri filmas uzņemšanā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV