Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Animācijas filmu „Ābolu pīrāgs” prezentē starptautiskā arēnā

EasyGet.lv, 08.03.2013. 11:48

Filmu studijas Rija pārstāvji devušies uz Lionu (Francija), lai animācijas filmu profesionāļu forumā Cartoon Movie prezentētu savu jaunāko projektu „Ābolu pīrāgs”.
Animācijas filmu „Ābolu pīrāgs” prezentē starptautiskā arēnā

Pilnmetrāžas animācijas filmas projekts „Ābolu pīrāgs” guvis Eiropas animācijas filmu asociācijas Cartoon atzinību un ticis izvēlēts kā viens no 16 daudzsološākajiem projektiem, kurš tiks prezentēts vairāk nekā 700 filmu profesionāļiem, investoriem un izplatītājiem no 40 valstīm.

Ņemot vērā režisora Reiņa Kalnaeļļa un mākslinieka Andreja Prigičeva īsfilmas „Kad āboli ripo” panākumus Latvijā un ārzemēs (īsfilma piedalījusies vairāk nekā 100 starptautiskos festivālos un izrādīta kinoteātros Latvijā, Francijā, Spānijā, ASV, Japānā uc.), filmu studija Rija veido turpinājumu pilnmetrāžas animācijā. Filmas scenārija autore ir Līva Eglīte.

Šobrīd jau ir noslēgti kopprodukcijas līgumi ar Francijas un Luksemburgas kompānijām, pastiprinātu interesi par sadarbību izrādā arī citu valstu pārstāvji. Jaunā projekta koncepcijas izstrādei saņemts Nacionālā Kino centra finansiāls atbalsts.

Filmu studijas Rija dalība Cartoon Movie forumā iespējama ar daļēju Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.

Plašāku informāciju par projektiem iespējams iegūt Cartoon Movie mājaslapā (http://ieej.lv/cartoon) vai arī Variety žurnāla apskatā (http://ieej.lv/variety).

Foto: Kadrs no animācijas filmas „Kad āboli ripo”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV