Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Edmunds Freibergs Nacionālajā teātrī iestudē "Liliomu"

EasyGet.lv, 10.03.2013. 13:51 | komentāri (2)

28. aprīlī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks leģendārās Ferenca Molnāra lugas "Lilioms" iestudējuma pirmizrāde. Izrādes režisors - Edmunds Freibergs, Lilioma lomā iejutīsies jaunais aktieris Kaspars Dumburs.
Edmunds Freibergs Nacionālajā teātrī iestudē "Liliomu"

"Atkal, atkal ir debesis pušu" – tā ir ne tikai Nacionālā teātra himna ar leģendāro Imanta Kalniņa mūziku un Māra Čaklā vārdiem, bet arī Lilioma – brīvā un nepieradināmā karuseļa iekšāsaucēja - dziesma, kas aicina pacelties pāri ikdienas rūpēm un aizmirst vilšanās brīžus. Divdesmitā gadsimta sākuma mīlestības stāsts iz kādas ungāru pilsētas nomales ikdienas pārtaps stāstā, ko režisors Edmunds Freibergs veltīs visiem mums, kam patīk sapņot par mīlestību un prieku, jo - "viena vieta uz brieža vēl brīva – tieši Jums!"

Lomās: Lilioms: Kaspars Dumburs; Jūlija: Inga Misāne-Grasberga un Agnese Kostigova; Marija: Marija Bērziņa un Madara Saldovere, Hugo: Juris Hiršs un Juris Jope, Muškātne: Zane Jančevska un Daiga Gaismiņa, Fičūrs: Mārcis Maņjakovs un Ainārs Ančevskis, Lincmanis: Normunds Laizāns, Holunderne: Indra Burkovska un Rasma Garne, Jaunais Holunders: Arturs Krūzkops un Kaspars Aniņš, Kapteinis: Voldemārs Šoriņš, Berkovičs: Kaspars Aniņš un Arturs Krūzkops, Virpotājs: Jānis Skanis, Budas policists: Uldis Norenbergs, Luiza: Sanita Ppušpure, 1.policists: Mārtiņš Egliens, 2.policists: Egils Melbārdis. Debesīs: 1.detektīvs: Jānis Skanis, 2.detektīvs: Mārtiņš Egliens, Vecais policists: Uldis Norenbergs, Reģistrators: Uldis Dumpis un Ģirts Jakovļevs, Noplukušais (Istvāns Kādārs): Voldemārs Šoriņš, Labi ģērbtais (Doktors Reihs): Jānis Skanis.

Komponists Imants Kalniņš, dziesmu teksti Māris Čaklais, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinriksone, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, muzikālais vadītājs Valdis Zilveris, vokālais pedagogs Andris Daņiļenko, režisora asistente Linda Helviga, producente Ilona Matvejeva.

Foto: Kaspars Dumburs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV