Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Herca Franka piemiņu godinās ar filmu “Mūžīgais mēģinājums”

EasyGet.lv, 11.03.2013. 16:08

16. un 17. martā plkst. 14.00 kinoteātrī K Suns, pieminot izcilo dokumentālā kino režisoru Hercu Franku, tiks demonstrēta režisora filma “Mūžīgais mēģinājums”.
Herca Franka piemiņu godinās ar filmu “Mūžīgais mēģinājums”

"Mūžīgais mēģinājums" (2008) atspoguļo Izraēlas "Gesher" teātra dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Jevgeņija Arjē radošo dzīvi vairāk nekā desmit gadu garumā, atklājot mākslinieka tiekšanos pēc ideālā. Tas ir unikāls projekts, jo dokumentālā kino režisors 10 gadu garumā filmēja sava amata brāļa teātra režisora Jevgēņija Arjē teātra trupas "Gesher" mēģinājumus un izrādes, lai ar kameras jūtīgo aci būtu klāt vislielākajam brīnumam — radošas idejas dzimšanai.

"Ko tad režisors dara? Viņš ņem autora rakstītus burtus un pārtulko tos skatuves valodā. Tik vienkārši un tik sarežģīti — viņš ir spogulis vienlaikus lugas autoram un pats sev. Un tad atnāku es ar savu kameru tulkot to visu kinovalodā — vēl viens spogulis," teica Hercs Franks.

Vecmeistara Herca Franka "Mūžīgais mēģinājums" starptautisko pirmizrādi piedzīvoja 2008. gada "Festival Dei Popoli" (Itālija) starptautiskā konkursa skatē, kur par galveno balvu sacentās 17 filmas no Francijas, ASV, Argentīnas, Dienvidkorejas, Vācijas, Beļģijas, Irākas, Šveices, Alžīrijas un Itālijas. Hercs Franks no festivāla atgriezās ar balvu par labāko režiju.

Biļetes cena - Ls 2.

Foto: Kadrs no filmas "Mūžīgais mēģinājums. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV