Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kannu kinofestivālu atklās ar filmu “Lielais Getsbijs”

EasyGet.lv, 12.03.2013. 11:43

2013. gada Kannu kinofestivāla atklāšanas filma būs Baza Lurmena “Lielais Getsbijs” (“The Great Gatsby”), informē festivāla organizatori.
Kannu kinofestivālu atklās ar filmu “Lielais Getsbijs”

Režisora Baza Lurmena krāšņajā filmā titullomas izpilda Leonardo Di Kaprio, Tobijs Magvairs, Kerija Maligana un citi. “Es esmu patiesi saviļņots atgriezties Kannu festivālā! Tas vienmēr ir bijis ļoti tuvs manai sirdij – ne tikai tāpēc, ka šeit izrādīju savu pirmo filmu “Strictly Ballroom”, bet arī tāpēc, ka daļa no “Lielā Getsbija” tika sarakstīta skaistā villā netālu no Kannām”, viņam izrādīto godu komentē Bazs Lurmens. Filma uzņemta pēc Frānsisa Skota Ficdžeralda romāna „Lielais Getsbijs" motīviem, un tās darbība notiek 20. gadsimta divdesmitajos gados, kad Amerikas ekonomikā vērojams straujš uzplaukums. Valdošais „sausais likums" daudzus darījis bagātus, bet tas vienlaicīgi radījis organizēto noziedzību.

“Lielā Getsbija” režisors Bazs Lurmens, kurš ir veidojis tādas izcilas kinolentes kā “Mulenrūža” un “Romeo un Džuljeta”, filmu ir uzņēmis 3D formātā. Filmēšana notika režisora dzimtenē Austrālijā, un tai tika izmantoti tie paši paviljoni Sidnejas apkārtnē, kuros tika uzņemts "Matrikss", divas no jaunajām "Zvaigžņu karu" filmām un citi darbi.

Kannu festivāls šogad sākas 15.maijā, un festivāla žūrijas priekšsēdētājs būs viens no visu laiku panākumiem bagātākajiem režisoriem - Stīvens Spīlbergs. Filma “Lielais Getsbijs” uz Latvijas ekrāniem iznāk 17.maijā.

Foto: Kadrs no filmas “Lielais Getsbijs”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV