Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Slavenajam britu komiķim Edijam Izardam veltīta filma kino Splendid Palace

easyget.lv, 13.03.2013. 12:25

Britu stand-up komiķa Edija Izarda šova „Force Majeure” ieskaņās trešdien, 13. martā, plkst. 20.00 kinoteātrī Splendid Palace tiks demonstrēta dokumentālā filma par viņa dzīvi "Believe: The Eddie Izzard Story".

Seansu ar savu klātbūtni pagodinās arī filmas režisore Sāra Taunsenda, pastāstot par filmas tapšanas aizkulisēm un dodot iespēju skatītājiem uzdot sev interesējošos jautājumus.

Filma „Believe” hronoloģiskā secībā ataino Edija Izarda ceļu uz slavu – sākot ar pāragri aizgājušo māti, kas zaudēja cīņā ar vēzi, dzīvi internātskolā un ciešo saikni ar tēvu, kas viņam vienmēr ir sniedzis atbalstu.

Skolas laikā Edija komiķa karjeras izaugsmes galvenais mērķis bija iekļūšana Kembridžas Universitātes programmā Cambridge Footlights Revue, tādējādi sekojot Hjū Lorijam, Stefanam Frajam un Emmai Tompsonei. Tomēr Edijs Universitātē neiekļuva, tāpēc devās uz Edinburgas Festivālu, bruņojies tikai ar vienriteni un dažiem zobgalīgiem teicieniem, līdz beidzot atradis veidu, kā aizraut un sajūsmināt publiku.

Filma „Believe” ir kā Edija Izarda mantra: ja tu vēlies būt dziedātājs, tev ir jātic, ka māki dziedāt; ja tu vēlies būt komiķis, tev ir jātic, ka māki būt smieklīgs. Edijs tic Edijam, un tas ir bijis kā pamatakmens pašpārliecinātībai, kas ļāva viņam uzstāties kā transvestītam tajā laikā, kad tas tika pielīdzināts karjeras pašnāvībai. Pateicoties šai nelokāmajai Edija pašpārliecinātībai, viņa Vestendas šovs „Dress To Kill” tika izpārdots un guva augstu kritiķu atzinību.

Filmas režisore Sāra Taunsenda prasmīgi apvieno mājas video ar foto uzņēmumiem un arhīvu materiāliem, iezīmējot mākslinieka intīmo un daudzšķautnaino portretu.

Pasākums notiks angļu valodā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV