Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīga tiekas laikmetīgās dejas profesionāļi no Baltijas valstīm

easyget.lv, 13.03.2013. 15:30

Šonedēļ, no 13. līdz 16. martam, programma Baltic Bubble Riga pulcēs 50 horeogrāfus, dejotājus, mācībspēkus, producentus un kritiķus, kuri iepazīsies ar laikmetīgās dejas situāciju Igaunijā, Latvijā un Lietuvā un piedalīsies domapmaiņā, radot pamatu jaunu kontaktu dibināšanai un sadarbības veidošanai Baltijas reģionā.
Rīga tiekas laikmetīgās dejas profesionāļi no Baltijas valstīm

Ar pārskatu par laikmetīgās dejas nozares situāciju katras valsts kultūrpolitikas kontekstā un vēsturiskās attīstības aspektiem dalībniekus iepazīstinās Prīts Rauds (Priit Raud), Kanuti Gildi Saal mākslinieciskais vadītājs, Laura Stašāne, Latvijas Jaunā teātra institūta programmas kuratore, un Audronis Imbrasas, Lietuvas Dejas informācijas centra direktors. Ieskatu katras valsts laikmetīgās dejas mākslinieciskajā attīstībā un virzībā piedāvās Evelin Lagle, dejas kritiķe un teorētiķe no Igaunijas, Inta Balode, dejas kritiķe, e-žurnāla Dance.lv redaktore, un Ingrīda Gerbutavičiute (Ingrida Gerbutavičiūtė), dejas kritiķe, Lietuvas Kultūras Ministrijas baleta un laikmetīgās dejas ekspertu komisijas locekle. Dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar informāciju par reģiona aktuālajiem starptautiskās sadarbības projektiem un tīkliem, kā arī par atbalsta iespējām sadarbības veidošanai un stiprināšanai, kā arī tiksies ar dažādu paaudžu Baltijas laikmetīgās dejas māksliniekiem un radošajiem kolektīviem.

Plašākai publikai, ar Latvijas Kultūras akadēmijas atbalstu, programmas laikā 16.martā 19.00 LKA teātra mājā „Zirgu pasts” ikvienam interesentam būs iespēja noskatīties lietuviešu mākslinieku izrādi „Sibilla” (pirmizrāde 2008.gadā), kamēr Ģertrūdes ielas teātri 14.martā 19.00 interesenti ir aicināti uz Igauņu mākslinieku vēl tikai topošās izrādes „Santa Muerte and the Sun” skices (work-in-progress) demonstrēšanu. Ieeja abos pasākumos ir bez maksas, ar iepriekšējo pieteikšanos, rakstot uz git@git.lv vai zvanot +371 329289698.

Programmas laikā dalībnieki noskatīsies arī Latvijas jaunākās paaudzes laikmetīgās dejas horeogrāfu un dejotāju izrādes, kuras šobrīd ir skatāmas Rīgas teātros: 13 .martā 19.00 izrāde „Rezervisti” un 15 .martā* 19.00 izrāde „Pietiekami labs” Ģertrūdes ielas teātrī (biļetes www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA), 16. martā* 13.00 izrāde „Stundas” Dirty Deal Teatro (biļetes www.bilesuparadize.lv).

*Izrāde „Pietiekami labs” 15.martā Ģertrūdes ielas teātrī un izrāde „Stundas” 16.martā Dirty Deal Teatro tiks spēlētas angļu valodā.

Baltic Bubble Riga 2013 rīko Ģertrūdes ielas teātris.ltijas Dejas platforma tapusi ar Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas Kultūra atbalstu.

Informācija par Baltic Bubble Riga internetā: http://git.lv/?page_id=3673.

Foto: Izrāde "Pietiekami labs". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV