Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ķīpsalā uzvedīs leģendāro Mārtiņa Brauna un Agra Daņiļeviča mūziklu

easyget.lv, 15.03.2013. 14:02

Mārtiņa Brauna un Agra Daņiļeviča mūzikla „Viena asins tev un man” atjaunotais iestudējums pirmizrādi piedzīvos 3. maijā Ķīpsalā starptautiskā dejas mākslas festivāla „Magic Dance Expo 2013” laikā.
Ķīpsalā uzvedīs leģendāro Mārtiņa Brauna un Agra Daņiļeviča mūziklu

 Projekts ir deju grupas "Dzirnas" 1995. gadā un 2003. gadā veidotā deju uzveduma "Viena asins tev un man" idejas turpinājums. Mūzikla idejiskais autors un horeogrāfs ir Agris Daņiļevičs, mūzikas autors – Mārtiņš Brauns, iestudējuma režisors – Uģis Brikmanis, scenogrāfs – Mārtiņš Milbrets.

Mūzikls, kas veidots pēc Džozefa Radjarda Kiplinga darba "Džungļu grāmata" motīviem, ir visiem zināmais stāsts par Maugli, kurš mācās sadzīvot ar džungļu cilti, atceroties dabas valodu un smeļot spēku asins balsī, kas visiem viena. Kā stāsta Agris Daņiļevičs, šim stāstam ir divas dimensijas, kas uzrunā gan bērnus, gan pieaugušos. Viena ir zvēru pasaule ar tās džungļu likumiem, bet otra – cilvēku pasaule, kurā arī pastāv noteikta kārtība, kas zināmā mērā līdzinās dzīvnieku pasaulei.

„Stāsts par Maugli ir ļoti īpašs gan man, gan „Dzirnām”, jo tieši ar šo dejas izrādi 1995. gadā mēs sākām mainīt priekšstatu par dejas raksturu, – horeogrāfija kļuva plašāka, atkāpjoties no ierasti tradicionālā tautu dejas veidola. Iestudēt leģendāro mūziklu ar šodienas acīm ir liels izaicinājums, tāpēc visa komanda, kas lielākoties ir piedalījusies iestudējuma veidošanā arī pirms 10 gadiem, ir apņēmības pilna Latvijas prasīgajam skatītājam piedāvāt pavisam jaunu Maugli,” stāsta A. Daņiļevičs.

Maugļa emocionālo stāstu izdejos vairāk nekā 200 dejotāju – deju grupa „Dzirnas”, TDA „Vektors” un TDA „Katvari”. Mūziklā piedalīsies arī grupa "Sīpoli", Rīgas Doma meiteņu koris diriģentes Airas Birziņas vadībā, kā arī vairāki citi Latvijā pazīstami mākslinieki.

Mūzikla izrādes notiks 3. maijā plkst. 14. 00 un 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā (Ķīpsalas iela 8, Rīga). Biļešu sākumcena – no Ls 4,5 līdz Ls 10. Biļetes jau ir iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv

Kā zināms, starptautiskais dejas mākslas festivāls „Magic Dance Expo 2013” notiks no 3. līdz 5. maijam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Trīs dienu laikā Ķīpsalā notiks visdažādāko dejas stilu sacensības un konkursi, kuros sacentīsies gan profesionāļi, gan amatieri, gan bērni. Ķīpsalā varēs vērot šovus, paraugdemonstrējumus un deju izrādes. Plašā izstādes ekspozīcija prezentēs arī visu nepieciešamo dejošanai. Vairāk: www.magicdanceexpo.lv. 

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV