Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izrāde "Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam" - pēdējo reizi šajā sezonā

EasyGet.lv, 16.03.2013. 15:32

22. martā plkst. 19:00 viesnīcā Europa Royale, vēsturiskajā Benjamiņas namā, noritēs izrāde "Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam" - stāsts par avīžu pārdevēju, kura kļuva par Latvijas pirmo lēdiju.
Izrāde "Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam" - pēdējo reizi šajā sezonā

Tieši namā Kr. Barona iela 12, kas no 1928.- 1940. gadam piederēja Emīlijai Benjamiņai, radās ideja izveidot stāstu par šo ekstravaganto, valdonīgo un ļoti ietekmīgo uzņēmēju un sabiedrības dāmu un 2009. gada 9.aprīlī pirmizrādi piedzīvoja unikāla monoizrāde „Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam.”

Izrāde stāsta par avīžu pārdevēju, kura kļuva par Latvijas pirmo lēdiju. Par sievieti, kas ar avīzēm, reklāmām, romāniem un modi uzbūvēja sev karaļvalsti Latvijā. Tas ir stāsts par mīlestību un varu, no revolūcijas līdz diktatūrām.

Scenārija autore un režisore ir Baņuta Rubesa, Emīlijas lomā aktrise Indra Burkovska.

Izrāde norisinās trīs telpās - pirmā daļa viesnīcas konferenču zālē, otrā daļa - bāra telpā, kur atrodas slavenās, speciāli šim namam veidotās mākslinieka Kārļa Brencēna vitrāžas, bet trešajā daļā Emīlija skatītājus aicina uz savu salonu Kamīnzālē, kur atrodas viens no krāšņākajiem ēkas interjera elementiem - neorenesanses stilā veidotais kamīns. Skatītājiem ir iespēja iejusties diametrāli pretējās noskaņās – no pamestas telpas aukstā tukšuma līdz greznai pieņemšanai pie Emīlijas Benjamiņas.

Foto: Indra Burkovska Emīlijas Benjamiņas lomā. Foto (c) Roberts Birze

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV