Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Raidījumā „Remarka” saruna par vēsturi un politiku teātrī

easyget.lv, 18.03.2013. 10:30

Otrdien, 19. martā, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka”. Klātienē radio studijā viesosies aktieris un režisors, viens no izrādes „Leģionāri” veidotājiem Kārlis Krūmiņš un vēsturnieks Uldis Neiburgs, lai dalītos pieredzē un pārdomās par vēsturi un politiku teātrī, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Ik gadu 16. marts sabiedrībā un politiķu vidū rada diametrāli pretējas reakcijas. Kas notiek, kad par to sāk runāt teātrī? Kā uz šiem notikumiem lūkojas izrāžu veidotāji un kā reaģē skatītājs? Izrāde „Leģionāri” kopš pirmizrādes 2011. gada rudenī kļuvusi par skatītāju un teātra kritiķu novērtētu skatuves darbu, kas panākumus guvis kā pašmāju līmenī, tā arī starptautiski. Savukārt šī gada 16. martā uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves pirmizrādi piedzīvojis Latvijas dramaturga Aleksandra Ščerbaka lugas „Piemiņas diena” iestudējums Mihaila Gruzdova režijā. Kādu skatītāju reakciju tas raisījis aktuālo 16. marta notikumu fonā?

Tāpat raidījumā „Remarka” būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas marta otrajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka” būs klausāms otrdien, 9. aprīlī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare. Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV