Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kinomuzejā notiks filmu projektu publiska prezentācija

Easyget.lv, 18.03.2013. 13:44

Nacionālā Kino centra organizētā spēlfilmu, animācijas un dokumentālo filmu projektu konkursa ietvaros 20. un 21. martā Rīgas Kinomuzejā, Peitavas ielā 10/12 notiks projektu publiska prezentācija.

Projektus vērtē NKC ekspertu komisijas. Spēlfilmu eksperti ir Juris Pakalniņš un Edmunds Jansons, dokumentālo filmu - Anna Rozenvalde un Pēteris Krilovs, animācijas - Zane Balčus un Dzintars Krūmiņš. Visās komisijās darbojas arī NKC pārstāvis Uldis Dimiševskis. Prezentācijās nepiedalās projekti, kuri jau ir saņēmuši NKC finansējumu ražošanas posmam.

Konkursa mērķis ir atbalstīt animācijas, dokumentālo un pilnmetrāžas spēlfilmu ražošanu. Konkursā tiek atbalstīti gan jauni, gan ar NKC atbalstu ražošanā esoši projekti. Konkursa kopīgais finansējums ir Ls 679  000, no kura animācijai tiek piešķirti 23 % jeb Ls 156 170, dokumentālajām filmām 18% jeb Ls 122 220 un spēlfilmām 59% jeb Ls 400 610, informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Starp spēlfilmām tiks prezentēta Studijas Lokomotīve filma "Pelnu sanatorija" (rež. Dāvis Sīmanis, prod. Roberts Vinovskis), Vides filmu studijas filma "OKI - okeāna vidū" (rež. Māris Martinsons, prod. Uldis Cekulis), studijas Platforma filma "Mans mīļais Minhauzens" (rež. un prod. Aigars Grauba). Animācijas filmu prezentācijā piedalīsies studia Atom Art ar animācijas filmu "Lupatiņi" (rež. Edmunds Jansons, prod. Sabīne Andersone), Animācijas brigādes "Tornis (Avārijas brigāde Eiropā)" (rež. Jānis Cimermanis, prod. Māris Putniņš) un "Kraukšķītis" (rež. Dace Rīdūze, prod. Māris Putniņš) un citas. Dokumentālo kino prezentācijās pārstāvēs Nomadi filma "Māra. Noziegums un Sods" (rež. Krista Burāne, prod. Mārtiņš Eihe), studijas Fenixfilm dokumentālās filmas "Mārtiņa skola" (rež. Una Celma, prod. Ilga Ivanova) un "Transpersona" (rež. Una Celma, prod. Dace Siatkovska), studijas Fa Filma dokumentālā filma "Tikai vīriešiem" (rež. Juris Poškus, prod. Madara Melberga) un citas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV