Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dānijas filmu dienas kinoteātrī K Suns

EasyGet.lv, 19.03.2013. 10:14 | komentāri (1)

No 23. Līdz 28. martam kinoteātrī K.Suns norisināsies ikgadējās Dānijas Filmu dienas, piedāvājot četras Latvijā vēl nedemonstrētas mākslas filmas.
Dānijas filmu dienas kinoteātrī K Suns

Šogad dāņu kino sevi piesaka jo īpaši skaļi - jau no marta vidus uz lielā ekrāna skatāma divus Berlīnes Lāčus ieguvusī, Zelta Globusam un Oskaram nominētā Nikolaja Arsela vēsturiskā kostīmdrāma „Karaliskā dēka” ar izcilajiem Madsu Mikelsenu, Alisiju Vikanderi un Mikelu Bo Felsgordu galvenajās lomās. Taču tas nebūt nav viss – dāņiem kinematogrāfā vienmēr ir ko teikt! Tādēļ nedēļas garumā no 23. līdz 28. martam kinoteātrī K.Suns skatītāji varēs novērtēt vēl četrus Latvijā līdz šim neredzētus dāņu kino jaundarbus.

23. martā 16:00 - atklāšana!
Lai citi dzīvotu, kādam ir jāmirst
Drāma, 2012, režisore Anne Grethe Bjarup Riis
Aizkustinošs, uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par kādu vienkāršu dāņu ģimeni, kas Otrā Pasaules kara laikā saceļas pret valdošo netaisnību un aicina iestāties par indivīda brīvību, pierādot, ka arī daži cilvēki spēj mainīt pasaules notikumus. Taču kādam par to nākas maksāt ar dzīvību.
Latviešu skatītājs te varēs savilkt paralēles ar pašu skaudro likteni un izjūtām Otrā Pasaules kara laikā.

24.martā 16:00 un 28.martā 20:30
Superclasico
Komēdija, 2011, režisors Ole Christian Madsen
Lieliska, viegli skatāma un komiskām situācijām pilna komēdija ar jau atpazīstamām dāņu filmu sejām - Papriku Stēnu un Andersu Bērtelsenu galvenajās lomās. Anna (Paprika Stēna) dodas uz Buenosairesu, lai realizētu savu sapni un kļūtu par sporta aģenti, taču neplānoti iemīlas Argentīnas izcilākajā futbola zvaigznē, ko pati pārstāv. Bet Kristians (Andreas Bērtelsens), nu jau teju Annas šķirtais vīrs, tā vietā, lai šķiršanās dokumentus nosūtītu pa pastu, uz savu roku nolemj kopā ar abu pusaugu dēlu tos sievai aizvest, klusībā cerot, ka, atkal satiekoties, izdosies laulību tomēr glābt. Viss kopā rada daudz amizantu un latīņu temperametam tik raksturīgu situāciju.

26.martā 18:30
Zuduši Āfrikā
Ģimenes drāma, 2011, režisore Vibeka Mausya
Šī filma aizved skatītāju uz Keniju, kurp dodas melnādains adoptēts zēns, sirdī kaislīgs futbolists, Simons kopā ar savu dāņu mammu. Nejaušibas pēc, zēns nozaudē savu futbolbumbu, ko tam dāvājis tēvs un, ejot to uzmeklēt, puisēns nomaldās tuvējā Āfrikas graustu ciematiņā, no kura atpakaļceļš izrādās teju neiespējams un prasa daudz nervu gan pašam, gan viņa mammai. Bet pāri visam - draudzība, kas izrādās stiprāka par nodevību.

26.marts 20:30 un 28.marts 18:30
Žuāns
Muzikāla drāma, 2011, režisors Kasper Holten
Klasiskais stāsts par neremdināmu dzīves baudītāju un cietsirdīgu pavedinātāju Žuanu, kam svēts ir tikai sievietes skaistums, ne viņa pati. Filma veidota kā Mocarta opera "Dons Žuans", kurā režisors kaspers Holtens (pats Dānijas Karalsikās Operas mākslinieciskais vadītājs un režisors) vēlas uzsvērt trauslo robežustarp vīrieša neremdinamo seksuālo instinktu un postu, pie kā tas var novest. Šajā stāstā Žuans ir mūsdienu vīrietis, kas pašapliecinātiesvar tikai baudot dzīvi pēc pilnas programmas.
Muzikālais materiāls - Mocarta opera, ko izpilda Kopenhāgenas Koncertorķestris diriģenta Larsa Ulriha Mortensena vadībā.
N.B! (Šī filma/"opera" tikai ar angļu titriem angļu valodā).

Foto: Kadrs no filmas "Superclasico". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV