Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izdota Mariamas Petrosjanas grāmata "Nams, kurā..."

Easyget.lv, 19.03.2013. 12:34

Klājā nācis Mariamas Petrosjanas kulta statusu iemantojušais romāns "Nams, kurā...", kas guvis fenomenālus panākumus Krievijas literārajās aprindās, to caurvij mistika, noslēpumainība un sarežģītu cilvēcisko attiecību tēlojums, informē Jāņa Rozes apgāds.
Izdota Mariamas Petrosjanas grāmata "Nams, kurā..."

Pilsētas nomalē, starp standarta daudzstāvu ēkām atrodas Pelēkais Nams, kurā dzīvo Sfinkss, Aklais, Lords, Tabaki, Maķedonijas Aleksandrs, Mellais un daudzi citi. Nav zināms, vai Lords tiešām ir cēlies no dižciltīgas pūķu dzimtas, taču Aklais patiešām ir akls, un Sfinkss – gudrs. Tabaki, protams, nav šakālis, kaut arī viņam patīk piesavināties citu mantas. Namā katram ir iesauka, un vienā dienā tajā reizēm mēdz notikt tik daudz, cik mums Ārienē nepiedzīvot pat visā mūžā.

"Katrs autors savā darbā rada veselu pasauli – un vien no rakstnieka meistarības atkarīgs tas, cik lielā mērā šī pasaule ir pilnīga un harmoniska. Mariamas Petrosjanas radītā – Nams bērniem, pārpilns ar šausmām, priekiem, noslēpumiem un mistiku. Taču tas ir tikai romāna virsslānis – pamazām kļūst skaidrs, ka Nams būtībā ir kāda paralēlā pasaule, izdomāta, taču tai pašā laikā absolūti reāla. Pasaule, kas ievelk sevī, vedina izzināt un saprast sevi. "Nams, kurā..." gan viegli ielaiž sevī iekšā – romāns sižetiski ir tiešām aizraujošs –, taču pēc tam no tā vairs nav tik viegli atbrīvoties. Lasītājs iepazīs Namu, un tai pašā laikā Nams iemājos viņā,” raksta literatūrkritiķis Guntis Berelis.

No krievu valodas tulkojusi Māra Poļakova.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV