Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Filma "Miglā" uz ekrāniem Latvijā iznāks aprīlī

Easyget.lv, 19.03.2013. 14:50 | komentāri (1)

Aprīļa sākumā uz kinoekrāniem visā Latvijā iznāks filmu studijas Rija pirmā spēlfilma "Miglā" (V tumane/ In the Fog), kas ir Latvijas Vācijas, Nīderlandes, Baltkrievijas un Krievijas kopražojums.
Filma "Miglā" uz ekrāniem Latvijā iznāks aprīlī

"Miglā" vēsta par centieniem pieņemt morālu lēmumu amorālā situācijā; Kannu kinofestivāla 2012.gada oficiālā konkursa filma, kura šajā festivālā ieguva ārvalstu kino kritiķu FIPRESCI balvu kā labākā filma. Spēlfilma, kas stāsta par partizānu cīņām Otrā pasaules kara laikā, uzņemta Daugavpils apkārtnē kopskaitā 27 dienu laikā, filmēšanas starptautiskajā komandā iesaistot piecu valstu - latviešu, krievu, vācu, poļu un balkrievu - kino profesionāļus.

Filmas Latvijas pirmizrāde notiks 2. aprīlī plkst. 18.00 kino Splendid Palace (Elizabetes iela 61, Rīga). Īpašs seanss paredzēts 3. aprīlī plkst. 18.30 Daugavpils kinoteātrī Silverscreen (Cietokšņa iela 60), kur ar skatītājiem tiksies "Miglā" režisors Sergejs Lozņics un Daugavpils aktieri, kuri filmējušies filmā.

Ir 1942. gads un apkārt norit spraigas partizānu cīņas ar iebrucējiem. Šajos notikumos tiek iejaukts arī Sušķenja, filmas galvenais varonis, kurš tiek apvainots vilciena spridzināšanā. Patiesībā viņam ar to nav nekāda sakara, taču partizāni uzskata, ka Sušķenja ir nodevējs un alkst viņam atriebties. Kad Sušķenja vēlas pierādīt savu nevainību, viņam nākas pieņemt morālus lēmumus amorālās situācijās. Viņš ir nelabvēlīgu apstākļu upuris, kas tikai cīnās par savām tiesībām izdzīvot.

"Miglā" ir Latvijas (producents Vilnis Kalnaellis), Vācijas, Nīderlandes, Baltkrievijas un Krievijas kopražojums. Filma uzņemta pēc baltkrievu rakstnieka Vasilija Bikova stāsta motīviem.

Filmas treileris: https://vimeo.com/59903770
Filmas oficiālā mājas lapa: www.inthefog-movie.com

Foto: Kadrs no filma "Miglā". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV