Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ģertrūdes ielas teātra izrāde „Āda” būs skatāma Valmierā

easyget.lv, 20.03.2013. 12:24

Ģertrūdes ielas teātra izrāde „Āda” 19. un 20. aprīlī viesosies Valmieras drāmas teātrī.

„Āda” ir Ingas Gailes poētiskās oriģināllugas iestudējums Andreja Jarovoja režijā, kurā varoņu pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts. Mūziku īpaši šai izrādei ir sacerējis Jānis Burmeisters, tērpus veidojusi māksliniece Ieva Veita.

„Viņš – Ivars Krasts – ir mākslinieks, mūziķis, Viņa – Anta Aizupe – modele, varbūt aktrise. Bet vispirms viņi ir vīrietis un sieviete. Ivars Krasts pēc JRT pēdējā laikā spēlētajiem groteskajiem dīvaiņiem šajā izrādē šķiet ieguvis brīvību būt vīrišķīgam un izpausmēs daudzveidīgam – no atbruņojošas lirikas līdz dzēlīgai ironijai. Savukārt Antai Aizupei piemīt smalkums, inteliģence un skaistums, kurā nav ne ēnas no 21.gadsimtam raksturīgās banalitātes. [..] Veids, kādā Andrejs Jarovojs citu aiz citas kārto šķietami ikdienišķas, bet vienlaikus metaforiski spilgtas norises, ir tikpat neprognozējams un pievilcīgs kā aktieru atraisītā fiziskā eksistence un uzticības pilnā intonācija, kādā viņi vēršas viens pie otra un pie publikas.” – Valda Čakare, Kroders.lv, 16.01.2012.

Līdz ar izrādes pirmizrādi 2011.gada rudenī, Apgādā Mansards iznāca arī Ingas Gailes lugas “Āda” grāmatas versija (nopērkama grāmatnīcās un Ģertrūdes ielas teātrī).

Par spēli izrādē „Āda” Anta Aizupe tika izvirzīta 2011./2012. gada sezonas Teātra balvai „Spēlmaņu nakts” nominācijā Gada debija skatuves mākslā.

19. aprīlī, viesojoties Valmierā, izrāde „Āda” piedzīvos savu 40. spēles vakaru.

Valmieras iedzīvotāji un pilsētas viesi uz izrādi „Āda” aicināti 19.aprīlī 18.30 un 20.aprilī 13.00 Valmieras drāmas teātrī. Biļetes uz izrādēm Valmierā nopērkamas www.bilesuparadize.lv un VDT kasē.

Rīdziniekiem un Rīgas viesiem tuvākās iespējas piedzīvot izrādi „Āda” Ģertrūdes ielas teātrī ir 20., 21. martā, 18. aprīlī, 8., 9.maijā 19.00. Biļetes uz izrādēm Rīgā nopērkamas www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA, rezervācijas git@git.lv. Biļešu cenas uz izrādēm „Āda” Valmierā un Rīgā Ls 6, ar atlaidi Ls3 (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV