Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Hercam Frankam veltīts vakars Zirgu pastā

easyget.lv, 20.03.2013. 15:02

Pieminot nesen mūžībā aizgājušo izcilo kinodokumentālistu Hercu Franku, 26. martā plkst. 18.00 Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedrā „Zirgu pasts” Karamazovu zālē notiks režisora personībai un filmām veltīts vakars.
Hercam Frankam veltīts vakars Zirgu pastā

Kā vēsta Rīgas Kino muzeja pārstāve Līva Pētersone, sarīkojuma programmā – dokumentālā filma „Kinogadsimts Latvijā. Hercs Franks” (rež. Dzintra Geka, 1999, 26’), ebreju tautas mūzika (Indriķis Veitners, klarnete, Jeļena Vaļeniece, vijole), Herca Franka filmu fragmenti, kolēģu, laikabiedru un darba turpinātāju atmiņas un sarunas.

Hercs Franks (17.01.1926. – 03.03.2013) bija pasaules līmeņa dokumentālā kino režisors – filozofs, morālists, pētnieks. Viņa filmās atklājas dzīves, mākslas un cilvēka būtības trauslais sakausējums. Franks bija autorkino pārstāvis, viens no latviešu poētiskā dokumentālā kino stila aizsācējiem, pasaulē, iespējams, vispazīstamākais Latvijas kino meistars. Herca Franka kontā ir ap 40 filmu, no kurām daudzas apbalvotas nozīmīgos pasaules kinofestivālos. Viņa filma “Vecāks par 10 minūtēm” (1978) pieder pie pasaules kino klasikas izcilākajiem darbiem.

Ieeja bez maksas.

Herca Franka personībai un filmām veltītu vakaru rīko Latvijas Kultūras akadēmija, LKA Rīgas Kino muzejs un muzejs „Ebreji Latvijā”.

Foto: Hercs Franks. Foto (c) Oļegs Kotovičs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV