Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Stefanija Meiere: Filma „Klejotāja” patiks tiem, kuriem patīk „Krēsla”

easyget.lv, 21.03.2013. 14:12

Kulta sāgas „Krēsla” autores Stefanijas Meieres romāns „Klejotāja” ir kļuvis par pasaules bestselleru. Jau 5. aprīlī Latvijas kinoteātros demonstrēs fantastiku trilleri ar tādu pašu nosaukumu, kas esot attaisnojis rakstnieces cerības.
Stefanija Meiere: Filma „Klejotāja” patiks tiem, kuriem patīk „Krēsla”

Stefanij, kas ir spicāki – citplanētieši vai vampīri?

Gan vieniem, gan otriem piemīt savi jaukumi. Es nezinu. Vampīri ir ļoti spici. Taču viņi drīzāk... Es nezinu, kā lai to pasaku... Viņi nemuļķojas, jo paši uztver sevi ļoti nopietni. Liela nozīme ir supervaroņu tematikai. Viņiem piemīt dažādas superspējas. Viņi ātri skrien un bez pūlēm cilā smagus priekšmetus. Citplanētiešiem šai ziņā ir robežas, jo viņi līdzinās cilvēkiem. Ja runa ir par to, kas spicāks, vampīri tomēr ir pārāki. Taču man šķiet, ka fantastika par citplanētiešiem ir reālistiskāka.

Kas, tavuprāt, „Krēslas” pielūdzējus saistīs „Klejotājā”?

Ja viņiem patīk mans rakstības stils, kas nemaz nav mainījies, tam var būt kāda nozīme. Stāsts ir pavisam citāds, bet romantiskas attiecības ir ļoti svarīgas. Es esmu autore, tāpēc tajā jābūt romantikai. Filmā tēlo lieliski aktieri. Jums noteikti jāredz Viljams Hērts Džeba lomā. Viņš tiešām izraisa sajūsmu. Un, protams, Sīrše, – trūkst vārdu, lai viņu raksturotu. Viņa ir fantastiska. Ir vērts izdot naudu par biļeti, lai tikai redzētu, kā viņa strādā, kā vienlaikus tēlo divas personas, turklāt lieliski.

Kura aktiera tēlojums ir vistuvākais jūsu iecerei?

Visi aktieri paveikuši milzīgu darbu. Vislielākā atzinība izteikta Sīršei, īpaši par Kleo lomu. Man šķiet, ka tēlot Melāniju bija mazliet vieglāk, jo kaut kas viņas saista, bet Kleo pat nav cilvēks. Apbrīnojami, kā viņa radīja šo tēlu, šo raksturu. Viņas varone tagad tiešām kādam līdzinās. Viņai izdevās atveidot visas īpašības, kas piemīt būtnei no svešas planētas. Tas ir brīnišķīgi!

Fantastiskais stāsts par gara spēku, drosmi un mīlestības varenību priecēs Latvijas skatītājus jau 5. aprīlī.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV